2015-09-23 14:50

2015-09-23 14:50

Mänsklig kedja på Stortorget

SÄFFLE: "Vägrar att gå med på att människor dör i onödan"

Anna Lindqvist är en av Säffleborna bakom den manifestation som i morgon, torsdag tar plats på Stortorget i Säffle.
– Vi är en grupp som vägrar att gå med på att människor dör helt i onödan när de flyr från krig och förödelse, berättar hon.

We the peoples heter gruppen som vid 18-tiden imorgon bildar en mänsklig kedja på Stortorget och hoppas att många kommer för att ansluta. I Stockholm anordnas en manifestation på morgonen runt Rosenbad.

Målet med manifestationen är att sätta press på makthavarna och väcka opinion. Det är en mänsklig rättighet att fly, menar gruppen som också framför fem krav till politiker: flygförbud över Syrien, jobba för säkra och lagliga flyktvägar, avskaffa transportörsansvaret för flygbolagen, inför mobila mottagningscenter vid gränser och öka antalet kvotflyktingar.

We the peoples heter gruppen som vid 18-tiden imorgon bildar en mänsklig kedja på Stortorget och hoppas att många kommer för att ansluta. I Stockholm anordnas en manifestation på morgonen runt Rosenbad.

Målet med manifestationen är att sätta press på makthavarna och väcka opinion. Det är en mänsklig rättighet att fly, menar gruppen som också framför fem krav till politiker: flygförbud över Syrien, jobba för säkra och lagliga flyktvägar, avskaffa transportörsansvaret för flygbolagen, inför mobila mottagningscenter vid gränser och öka antalet kvotflyktingar.