2015-09-21 14:08

2015-09-21 14:09

Många idrotter samlas i Tegnérhallen

SÄFFLE: Idrottsföreningar anordnade öppet hus

Kul med idrott. I lördags hade den som ville möjlighet att prova på en rad idrotter i Tegnérhallen. Föreningarnas gemensamma satsning på öppet hus blev lyckad och det var full aktivitet i huset under dagen.

För tredje året anordnades det i helgen Idrottskul i Tegnérhallen. Flera föreningar har gått ihop och arrangerat en dag då personer i alla åldrar kan komma dit och prova på och få veta mer om de olika idrotterna i och utanför Tegnérhallen.

– Tanken är att försöka få allmänheten att ta steget och komma hit och prova och ställa frågor, säger Jörgen Johansson, Säffle karateklubb.

– Vi vill profilera Tegnérhallen och visa att det finns verksamhet i den och att det är en massa folk här dagligen, tillägger han.

Den gemensamma satsningen har också fört de olika föreningarna som finns i anslutning till Tegnérhallen närmare varandra.

– Det är ett sätt för oss att komma samman, säger Fredrik Eriksson.

Ett nytt inslag för i år var en lagtävling i Mästarnas mästare-stil. Lag på tre personer kunde anmäla sig och gå runt till de olika tävlingsstationerna som föreningarna ansvarade för. När alla stationer var avklarade avgjordes tävlingen i en final i slutet av dagen. Folk i alla åldrar var välkomna till Tegnérhallen och det fanns aktiviteter för alla. Det bjöds på ett pass i vattengympa och det fanns till exempel möjlighet att prova pistolskytte eller lära sig lite mer om maskinerna i gymmet. En rad föreningar ställde upp och hade ordnat olika typer av prova på-aktiviteter samt tävlingsmoment till tävlingen.

Arvid Wilhelmsson hade längtat efter den här dagen. Han provade bland annat på lite maskiner i gymmet. På plats i gymmet fanns även Elin Porath från Säffle Atletklubb. Hon tyckte att det var kul att få chansen att visa upp verksamheten och vad som finns i Tegnérhallen. Hon har märkt av ett ökat intresse.

– Det har ökat mer och mer, det är fler här och tränar. Det är kul att det är ett ökat intresse för hälsa överlag, säger Elin Porath.

Utanför Tegnérhallen fanns Säffle Orienteringsklubb. Förutom banorna som hörde till Mästarnas mästare-tävlingen hade de satt upp en prova på-bana som alla som ville fick prova. De hade också dragning av vinnarna i Friskare Säffle. Kammade hem vinsterna gjorde Kurt Kling och Christina Stake.

– Det här är ett ypperligt tillfälle att synas på, säger Fredrik Nyquist, ordförande i Säffle Orienteringsklubb.

För tredje året anordnades det i helgen Idrottskul i Tegnérhallen. Flera föreningar har gått ihop och arrangerat en dag då personer i alla åldrar kan komma dit och prova på och få veta mer om de olika idrotterna i och utanför Tegnérhallen.

– Tanken är att försöka få allmänheten att ta steget och komma hit och prova och ställa frågor, säger Jörgen Johansson, Säffle karateklubb.

– Vi vill profilera Tegnérhallen och visa att det finns verksamhet i den och att det är en massa folk här dagligen, tillägger han.

Den gemensamma satsningen har också fört de olika föreningarna som finns i anslutning till Tegnérhallen närmare varandra.

– Det är ett sätt för oss att komma samman, säger Fredrik Eriksson.

Ett nytt inslag för i år var en lagtävling i Mästarnas mästare-stil. Lag på tre personer kunde anmäla sig och gå runt till de olika tävlingsstationerna som föreningarna ansvarade för. När alla stationer var avklarade avgjordes tävlingen i en final i slutet av dagen. Folk i alla åldrar var välkomna till Tegnérhallen och det fanns aktiviteter för alla. Det bjöds på ett pass i vattengympa och det fanns till exempel möjlighet att prova pistolskytte eller lära sig lite mer om maskinerna i gymmet. En rad föreningar ställde upp och hade ordnat olika typer av prova på-aktiviteter samt tävlingsmoment till tävlingen.

Arvid Wilhelmsson hade längtat efter den här dagen. Han provade bland annat på lite maskiner i gymmet. På plats i gymmet fanns även Elin Porath från Säffle Atletklubb. Hon tyckte att det var kul att få chansen att visa upp verksamheten och vad som finns i Tegnérhallen. Hon har märkt av ett ökat intresse.

– Det har ökat mer och mer, det är fler här och tränar. Det är kul att det är ett ökat intresse för hälsa överlag, säger Elin Porath.

Utanför Tegnérhallen fanns Säffle Orienteringsklubb. Förutom banorna som hörde till Mästarnas mästare-tävlingen hade de satt upp en prova på-bana som alla som ville fick prova. De hade också dragning av vinnarna i Friskare Säffle. Kammade hem vinsterna gjorde Kurt Kling och Christina Stake.

– Det här är ett ypperligt tillfälle att synas på, säger Fredrik Nyquist, ordförande i Säffle Orienteringsklubb.