2015-09-08 14:55

2015-09-08 14:55

Tonårstjej döms för misshandel

SÄFFLE: Slog en annan tjej med knytnävslag

I september 2013 blev en tjej misshandlad av en annan tjej på Mc Donalds i Säffle. Nu har tonårstjejen dömts till 100 dagsböter för misshandel.

Händelsen utspelade sig i samband med höstmarknaden i Säffle i september 2013. Det var då som den då 17-åriga flickan slog en annan flicka med ett knytnävslag inne på Mc Donalds i Säffle. Nu har Värmlands tingsrätt kommit med sin dom. Tjejen som är bosatt i en värmländsk kommun har nu dömts till 100 dagsböter för misshandel. Hon ska också betala 5 000 kronor i skadestånd till tjejen som hon misshandlade.

Den nu 19-åriga tjejen har nekat till att hon slagit den andra tjejen med knytnävslag. Hon har i stället uppgett att hon endast knuffade henne. Tingsrätten väljer att gå på den misshandlade flickans linje eftersom hennes berättelse får stöd av flera vittnesuppgifter. Tingsrätten konstaterar att hon har gjort sig skyldig till att slå den andra flickan med ett knytnävslag så att det uppkom smärta och skada i ansiktet. Straffet blir 100 dagsböter.

Händelsen utspelade sig i samband med höstmarknaden i Säffle i september 2013. Det var då som den då 17-åriga flickan slog en annan flicka med ett knytnävslag inne på Mc Donalds i Säffle. Nu har Värmlands tingsrätt kommit med sin dom. Tjejen som är bosatt i en värmländsk kommun har nu dömts till 100 dagsböter för misshandel. Hon ska också betala 5 000 kronor i skadestånd till tjejen som hon misshandlade.

Den nu 19-åriga tjejen har nekat till att hon slagit den andra tjejen med knytnävslag. Hon har i stället uppgett att hon endast knuffade henne. Tingsrätten väljer att gå på den misshandlade flickans linje eftersom hennes berättelse får stöd av flera vittnesuppgifter. Tingsrätten konstaterar att hon har gjort sig skyldig till att slå den andra flickan med ett knytnävslag så att det uppkom smärta och skada i ansiktet. Straffet blir 100 dagsböter.