2015-08-28 16:38

2015-08-28 16:38

Handlarna startar kvittojakt

SÄFFLE: "Ett superkul initiativ"

Ingen har väl missat de stora ombyggnationerna som just nu pågår på Sundsgatan och Östra Storgatan i centrala Säffle. Som väntat skapar det en del problem för de som vill handla eller ta sig igenom centrum. Nu går handlarna ihop för att gynna dem som fortsätter att handla lokalt genom att dra igång vad man kallar Kvittojakten Säffle.

– Vi vill helt enkelt göra något för våra kunder och kommuninvånare under tiden som ombyggnationerna pågår. Vi ser väldigt mycket fram emot resultatet av ombyggnationen, men förstår att det kanske blir lite extra bökigt att besöka oss med allt som pågår, så vi vill helt enkelt ge dem som handlar lokalt en chans att vinna stort, säger Gerd Brodén, Glad i Garn.

– Det hela är mycket enkelt. Lämnar man in ett kvitto eller kopia av ett kvitto från en affär i Säffle tillsammans med namn och telefonnummer är man med i tävlingen.

Föreningen Elsa går in med en prissumma på 10 000 kronor till de som vinner. Och det är inte bara kvitton från butiker i centrum som ger chans att vinna.

– Vi tycker att lokal handel är lika viktigt för hela kommunen, inte bara för oss här i centrum, så självklart kan säfflebor som handlat på andra platser i kommunen vara med att tävla, berättar handlarna.

Idén hämtades från Munkfors där man gjort på liknande sätt för att stötta den lokala handeln.

– Jag tycker det är ett superkul initiativ från handlarna och Elsa, säger Daniel Olsson som är centrumutvecklare i Säffle. Ett konkret samarbete mellan många företag som gynnar kunderna och bidrar till att de nödvändiga ombyggnationerna inte ska bli ett hinder för den lokala handeln. En aktivitet som har många rätt helt enkelt.

Tävlingen pågår fram till skyltsöndagen då ombyggnationen planeras vara klar.

– Vi vill helt enkelt göra något för våra kunder och kommuninvånare under tiden som ombyggnationerna pågår. Vi ser väldigt mycket fram emot resultatet av ombyggnationen, men förstår att det kanske blir lite extra bökigt att besöka oss med allt som pågår, så vi vill helt enkelt ge dem som handlar lokalt en chans att vinna stort, säger Gerd Brodén, Glad i Garn.

– Det hela är mycket enkelt. Lämnar man in ett kvitto eller kopia av ett kvitto från en affär i Säffle tillsammans med namn och telefonnummer är man med i tävlingen.

Föreningen Elsa går in med en prissumma på 10 000 kronor till de som vinner. Och det är inte bara kvitton från butiker i centrum som ger chans att vinna.

– Vi tycker att lokal handel är lika viktigt för hela kommunen, inte bara för oss här i centrum, så självklart kan säfflebor som handlat på andra platser i kommunen vara med att tävla, berättar handlarna.

Idén hämtades från Munkfors där man gjort på liknande sätt för att stötta den lokala handeln.

– Jag tycker det är ett superkul initiativ från handlarna och Elsa, säger Daniel Olsson som är centrumutvecklare i Säffle. Ett konkret samarbete mellan många företag som gynnar kunderna och bidrar till att de nödvändiga ombyggnationerna inte ska bli ett hinder för den lokala handeln. En aktivitet som har många rätt helt enkelt.

Tävlingen pågår fram till skyltsöndagen då ombyggnationen planeras vara klar.