2015-08-18 06:00

2015-08-18 06:00

Cirkus med spänning och magi

SVANEHOLM: Clowner, kameler och hundar

Hundar som hoppar hopprep, magi och clowner. Allt detta fick publiken se när de under lördagen besökte Cirkus Wictoria i Svaneholm.

Lördagskväll och den sista helgen innan skolan börjar. Det luktade sockervadd och popcorn så fort man närmade sig cirkustältet som denna gång rests i Svaneholm.

Det var Cirkus Wictoria som är ute på turné och dessutom firar 30-årsjubileum med extra glädje och riktigt stora leenden. Årets program innehöll allt möjligt med inspiration från flera olika länder. Kina, Tjeckien, Finland, Polen och Sverige. En spännande blandning som bjöd på stilfulla nummer och mycket nöje.

Ofattbar akrobatik

Under kvällen fick publiken se mycket intressant. Allt från clowner till ett otroligt uppträdande där det inte fanns några gränser för hur en vig människa kan vara. För en annan som har en halvmeter kvar för att komma ner i spagat var hela numret ofattbart.

Även senare under kvällen satt publiken alldeles mållösa. Att stå på händer är en sak. Fast att göra det samtidigt som man balanserar en ljusstake med brinnande ljus på foten – det är en helt annan nivå!

Kamelridning och getter

Även nästa nummer var oväntat. De flesta av oss har förmodligen sett en katt eller hund gå balansgång.

En get däremot, det var en mer ovanlig syn som lockade en hel del fnitter!

Publiken skulle även komma att få se fler djur, som hästar och fem sockersöta pudlar som fick alla besökare att le. De åkte rutschkana, körde barnvagn och hoppade hopprep. En annan favorit var att få se två kameler, vilket inte sker varje dag i Svaneholm.

För några räckte det inte med att bara titta, under pausen passade därför Oskar och Linus Johansson på att för första gången i sina liv rida på en kamel.

– Det var mjukt, berättade Linus efteråt.

Även om det var premiär på kamelryggen så var det inte första gången som bröderna besökte en cirkus. Ett litet blygt leende avslöjade vad de tyckte.

– Det var bra eftersom djuren är roliga, sa Linus.

Magi!

Höjdpunkten däremot var trolleri och varken Oskar eller Linus förstod hur magikern bar sig åt. Något de inte var ensamma om då det alltid sitter både vuxna och barn som undrar över hur det egentligen går till. Hur det hela funkar får vi fortsätta att fundera över men en sak är i alla fall säker - detta blev ett perfekt avslut på ett härligt sommarlov.

Arina Ljung

Lördagskväll och den sista helgen innan skolan börjar. Det luktade sockervadd och popcorn så fort man närmade sig cirkustältet som denna gång rests i Svaneholm.

Det var Cirkus Wictoria som är ute på turné och dessutom firar 30-årsjubileum med extra glädje och riktigt stora leenden. Årets program innehöll allt möjligt med inspiration från flera olika länder. Kina, Tjeckien, Finland, Polen och Sverige. En spännande blandning som bjöd på stilfulla nummer och mycket nöje.

Ofattbar akrobatik

Under kvällen fick publiken se mycket intressant. Allt från clowner till ett otroligt uppträdande där det inte fanns några gränser för hur en vig människa kan vara. För en annan som har en halvmeter kvar för att komma ner i spagat var hela numret ofattbart.

Även senare under kvällen satt publiken alldeles mållösa. Att stå på händer är en sak. Fast att göra det samtidigt som man balanserar en ljusstake med brinnande ljus på foten – det är en helt annan nivå!

Kamelridning och getter

Även nästa nummer var oväntat. De flesta av oss har förmodligen sett en katt eller hund gå balansgång.

En get däremot, det var en mer ovanlig syn som lockade en hel del fnitter!

Publiken skulle även komma att få se fler djur, som hästar och fem sockersöta pudlar som fick alla besökare att le. De åkte rutschkana, körde barnvagn och hoppade hopprep. En annan favorit var att få se två kameler, vilket inte sker varje dag i Svaneholm.

För några räckte det inte med att bara titta, under pausen passade därför Oskar och Linus Johansson på att för första gången i sina liv rida på en kamel.

– Det var mjukt, berättade Linus efteråt.

Även om det var premiär på kamelryggen så var det inte första gången som bröderna besökte en cirkus. Ett litet blygt leende avslöjade vad de tyckte.

– Det var bra eftersom djuren är roliga, sa Linus.

Magi!

Höjdpunkten däremot var trolleri och varken Oskar eller Linus förstod hur magikern bar sig åt. Något de inte var ensamma om då det alltid sitter både vuxna och barn som undrar över hur det egentligen går till. Hur det hela funkar får vi fortsätta att fundera över men en sak är i alla fall säker - detta blev ett perfekt avslut på ett härligt sommarlov.

Arina Ljung