2015-08-14 14:54

2015-08-14 15:41

Öppnar ny pub i centrum

SÄFFLE: Irländskt tema när nykomlingen Sir William Wallace Pub öppnar

I höst får Säffle ett irländskt tillskott i form av en irländsk pub på Storgatan. Ett utbud av dryck och mat med irländsk prägel och en trevlig samlingspunkt är vad entreprenörerna Thereze Knutsson och Jonas Andersson vill erbjuda Säffle.

Barndomsvännerna Thereze Knutsson och Jonas Andersson upptäckte tidigt att de var en samspelet duo som kompletterade varandra på ett sätt som resulterade i ett vinnande koncept.

För cirka 2,5 år sedan bestämde de sig för att satsa på att utveckla en pub i Kök & Presents gamla lokal, och inte bara en vanlig pub.

– Jag märker att vart man än är så dras man alltid till de irländska pubarna, för då vet man att man kommer få det trevligt. Det är alltid en härlig stämning, familjärt och ett bra ställe att umgås på, säger Jonas.

Vad Säffle behöver

En irländsk pub skulle det bli och efter månader av planering och förberedande börjar Sir William Wallace Pub äntligen se öppningsdatumet.

– Vi vet inte exakt när det blir, men någon gång under hösten, säger en förväntansfull Thereze.

Enligt både Thereze och Jonas är en pub av detta slag precis vad Säffles nöjesliv behöver. Det irländska temat kommer att följas genom hela konceptet, från inredning till mat- och dryckesmeny. Favoriterna från Irland möter det bästa från Sverige. Thereze och Jonas använder orden, socialt, glädje och gemenskap på frågan hur de vill att deras pub ska ha upplevas.

– Vi vill att man ska vara säker på att när man går till Sir William Wallace Pub så ska man veta att man kommer få en trevlig kväll, säger Thereze.

Irländskt dragplåster

De har märkt av att allt fler åker till Karlstad och andra ställen när de ska gå ut och ha trevligt, puben hoppas bli ett dragplåster som får Säffleborna att tänka en gång extra innan de lämnar Säffle en lördagskväll.

– Vi vill skapa valmöjligheter och mer liv och rörelse i centrum generellt. Därför är det så kul att vi har fått så positiv respons och hjälp från de flesta andra krögarna i stan. Det handlar om att samarbeta för att få folk att vilja gå ut. Inte vara varandras fiender, det vinner ingen på, menar Jonas.

Lokala producenter

Det var den välfungerade kommunikationen med hyresvärden, läget och det perfekta trägolvet som gjorde att det var just gamla Kök & Presents lokal som föll krögarduon i smaken. Med en touch av engelsk landsbygd och ”hem till gården- känsla”, hoppas Thereze och Jonas att puben kommer uppskattas bland Säffleborna. Trots att temat ska vara irländskt vill man ända göra puben lokal genom att samarbeta med lokala producenter i så hög mån som möjligt.

– Det handlar som sagt om samarbete. Vi vill ju alla samma sak, skapa ett trivsamt Säffle.

Hur taggade är ni inför öppningen?

– Vi är fruktansvärt förväntansfulla, det ska bli så kul! Folk frågar oss om vi verkligen vet vad vi ger oss in på och om vi inte är oroliga att det inte ska gå hela vägen, men vi vill verkligen detta och har fått jättemycket positiva reaktioner utifrån. Om det visar sig att det inte blir så besökt får vi ta det då, men då har i alla fall vi gett allt och gjort vad vi kunnat, konstaterar de båda.

Barndomsvännerna Thereze Knutsson och Jonas Andersson upptäckte tidigt att de var en samspelet duo som kompletterade varandra på ett sätt som resulterade i ett vinnande koncept.

För cirka 2,5 år sedan bestämde de sig för att satsa på att utveckla en pub i Kök & Presents gamla lokal, och inte bara en vanlig pub.

– Jag märker att vart man än är så dras man alltid till de irländska pubarna, för då vet man att man kommer få det trevligt. Det är alltid en härlig stämning, familjärt och ett bra ställe att umgås på, säger Jonas.

Vad Säffle behöver

En irländsk pub skulle det bli och efter månader av planering och förberedande börjar Sir William Wallace Pub äntligen se öppningsdatumet.

– Vi vet inte exakt när det blir, men någon gång under hösten, säger en förväntansfull Thereze.

Enligt både Thereze och Jonas är en pub av detta slag precis vad Säffles nöjesliv behöver. Det irländska temat kommer att följas genom hela konceptet, från inredning till mat- och dryckesmeny. Favoriterna från Irland möter det bästa från Sverige. Thereze och Jonas använder orden, socialt, glädje och gemenskap på frågan hur de vill att deras pub ska ha upplevas.

– Vi vill att man ska vara säker på att när man går till Sir William Wallace Pub så ska man veta att man kommer få en trevlig kväll, säger Thereze.

Irländskt dragplåster

De har märkt av att allt fler åker till Karlstad och andra ställen när de ska gå ut och ha trevligt, puben hoppas bli ett dragplåster som får Säffleborna att tänka en gång extra innan de lämnar Säffle en lördagskväll.

– Vi vill skapa valmöjligheter och mer liv och rörelse i centrum generellt. Därför är det så kul att vi har fått så positiv respons och hjälp från de flesta andra krögarna i stan. Det handlar om att samarbeta för att få folk att vilja gå ut. Inte vara varandras fiender, det vinner ingen på, menar Jonas.

Lokala producenter

Det var den välfungerade kommunikationen med hyresvärden, läget och det perfekta trägolvet som gjorde att det var just gamla Kök & Presents lokal som föll krögarduon i smaken. Med en touch av engelsk landsbygd och ”hem till gården- känsla”, hoppas Thereze och Jonas att puben kommer uppskattas bland Säffleborna. Trots att temat ska vara irländskt vill man ända göra puben lokal genom att samarbeta med lokala producenter i så hög mån som möjligt.

– Det handlar som sagt om samarbete. Vi vill ju alla samma sak, skapa ett trivsamt Säffle.

Hur taggade är ni inför öppningen?

– Vi är fruktansvärt förväntansfulla, det ska bli så kul! Folk frågar oss om vi verkligen vet vad vi ger oss in på och om vi inte är oroliga att det inte ska gå hela vägen, men vi vill verkligen detta och har fått jättemycket positiva reaktioner utifrån. Om det visar sig att det inte blir så besökt får vi ta det då, men då har i alla fall vi gett allt och gjort vad vi kunnat, konstaterar de båda.