2015-08-14 10:36

2015-08-14 10:36

Modell i internationell tävling

SÄFFLE: 18- åriga Michelles modelldrömmar går i uppfyllelse

Fotomodell. Sedan litet barn har Michelle Thorell drömt om högklackat, vackra aftonklänningar och catwalks. I dag är hon 18 år och på måndag åker hon till Kosovo för att delta i modelltävlingen Miss Fredom of the World.

18- åriga Michelles modelldrömmar började redan som barn, när hon inte satt på hästryggen drömde hon sig bort till stora internationella catwalks. I våras förverkligades drömmen, på en minst sagt oväntad plats.

– I våras var vi på en fest för en släkting osc där var också en fotograf från Miss World Sweden som frågade om hon fick fotografera mig.

Välgörenhet

Fotografierna gjorde att man ville se mer av Michelle i större sammanhang. Strax stod hon på catwalk i Stockholm och tävlade i Miss World Sweden.

– Jag hade aldrig räknat med att det skulle gå så fort och komma så långt, men det handlar om att vara på rätt plats vid rätt tidpunkt.

Michelle fick ingen placering i just den tävlingen, men är ändå stolt över sin prestation i tävlingen som riktar sig till välgörenhet.

– Jag är nöjd ändå, det hela kändes som en häftig grej och jag fick erfarenheter. En av anledningarna till att jag valde att delta var just för att jag vet att tävlingen samlar in pengar till välgörenhet, då kändes det speciellt och allt fokus läggs då inte enbart på skönhetsdelen, säger Michelle.

Till Kosovo

Deltagandet i tävlingen fick Michelle att vilja och våga satsa ännu mer på modellandet. I början av sommaren åkte hon därför till en fotograf i Gävle för att ta bilder till en blivande portfolie, som är en samling av bilder på Michelle.

I Gävle kom hon också i kontakt med en svensk agent som kom att leda henne till ytterligare en stor tävling.

– Nu på måndag ska jag åka till Kosovo för att delta i Miss Freedom of the World, ler Michelle.

Familjen kommer för att titta på finalen och spänningen i luften är svår att gå miste om.

– Jag är nervös till och från, men det ska mest bli kul. Att få en placering är faktiskt inte det viktigaste för mig utan jag tycker jag har tagit ett stort steg redan.

Förberedelser

Innan måndagens avfärd krävs mycket förberedelser, klänningar ska vara i toppform, sminket ska vara provat och köksgolvet får agera provisorisk catwalk.

– Det är allt runt omkring som är det roliga med det hela. Alla förberedelser, provsminkningar och stunden precis innan. Min mamma och min lillasyster är mina största stöd, det är skönt att hela tiden ha någon vid sin sida.

18- åriga Michelles modelldrömmar började redan som barn, när hon inte satt på hästryggen drömde hon sig bort till stora internationella catwalks. I våras förverkligades drömmen, på en minst sagt oväntad plats.

– I våras var vi på en fest för en släkting osc där var också en fotograf från Miss World Sweden som frågade om hon fick fotografera mig.

Välgörenhet

Fotografierna gjorde att man ville se mer av Michelle i större sammanhang. Strax stod hon på catwalk i Stockholm och tävlade i Miss World Sweden.

– Jag hade aldrig räknat med att det skulle gå så fort och komma så långt, men det handlar om att vara på rätt plats vid rätt tidpunkt.

Michelle fick ingen placering i just den tävlingen, men är ändå stolt över sin prestation i tävlingen som riktar sig till välgörenhet.

– Jag är nöjd ändå, det hela kändes som en häftig grej och jag fick erfarenheter. En av anledningarna till att jag valde att delta var just för att jag vet att tävlingen samlar in pengar till välgörenhet, då kändes det speciellt och allt fokus läggs då inte enbart på skönhetsdelen, säger Michelle.

Till Kosovo

Deltagandet i tävlingen fick Michelle att vilja och våga satsa ännu mer på modellandet. I början av sommaren åkte hon därför till en fotograf i Gävle för att ta bilder till en blivande portfolie, som är en samling av bilder på Michelle.

I Gävle kom hon också i kontakt med en svensk agent som kom att leda henne till ytterligare en stor tävling.

– Nu på måndag ska jag åka till Kosovo för att delta i Miss Freedom of the World, ler Michelle.

Familjen kommer för att titta på finalen och spänningen i luften är svår att gå miste om.

– Jag är nervös till och från, men det ska mest bli kul. Att få en placering är faktiskt inte det viktigaste för mig utan jag tycker jag har tagit ett stort steg redan.

Förberedelser

Innan måndagens avfärd krävs mycket förberedelser, klänningar ska vara i toppform, sminket ska vara provat och köksgolvet får agera provisorisk catwalk.

– Det är allt runt omkring som är det roliga med det hela. Alla förberedelser, provsminkningar och stunden precis innan. Min mamma och min lillasyster är mina största stöd, det är skönt att hela tiden ha någon vid sin sida.