2015-07-21 06:00

2015-07-21 06:00

Folkfest med westernkänsla i Hudson Bay

SVANSKOG: Bland cowboys och indianer

Den låg en westernstämning över hela Svanskog när cowboysamhället Hudson Bay för elfte gången bjöd in till westernfest. På aktivitetsschemat stod det mesta som inkluderar cowboys, indianer och westernliv.

Mekanisk tjur, indiandans, marknad, skottdueller och oxpiskeshow.

När Svanskogs eget Vilda västern, Hudson Bay, under lördagen för elfte gången bjöd in till den årliga Westernfesten var det många som kom för att vara med på en resa tillbaka i tiden till cowboys och indianer. Aktiviteterna var många och utbudet lockade med något för alla.

Cowboy-fantaster från hela Sverige och Norge hade putsat sina boots och placerat cowboyhatten på huvudet för att ta del av lördagens äventyr i Hudson Bay.

– Det är mest andra westernintresserade som brukar komma, men också en hel del andra som tycker det är spännande här i Hudson Bay. Dagen och kvällen brukar vara uppskattad och det är kul att vi får sådan positiv respons, säger Jenny Nieminen, från den ideella föreningen Hudson Bay Cowboys som ligger bakom den westernfyllda festen.

Indiandans och oxpiske

Dagen inleddes med en invigningssalut och därefter kunde aktiviteterna börja. Besökarna kunde bland annat gå tipspromenad, ta sig an den mekaniska tjuren, skjuta pilbåge, lära sig oxpiske, rida eller vaska guld. Indiandans och sjörövarbus med Franky Robert och svensk mästare i barntrolleri fanns också för de yngre cowboysen.

– Vi hoppas att de som kommer hit får en riktigt rolig dag, speciellt barnen. Vi brukar resa runt och uppträda på westernevengemang i Sverige, men självklart är det roligast att vara på hemmaplan, säger Jenny.

Mjukstart

Jenny Andersson från Åmål besökte Hudson Bay tillsammans med familjen och sonen Thexas Karlsson, 3, passade för första gången på att prova på westernlivet.

– Vi har på ryktesvägar hört att det ska vara bra här och jag tycker det är trevligt att strosa runt och fika. Nästa helg åker vi till High Chaparral och tänkte att detta kunde vara en liten mjukstart, säger Jenny Andersson.

På plats fanns också Susanne Carlsson från Bollebygd, hon hade dukat upp ett bord med handgjorda smycken av material från 70- talet.

– Jag gillar att det är en sån gemytlig stämning här i Hudson Bay, jag gillar att sitta och tillverka smycken i denna miljö. Arrangörerna är väldigt trevliga, det märks att de har ett brinnande intresse.

Klä ut sig

Fink, Therese och Sigbjörn från Norge besökte Westernfesten i Hudson Bay för andra gången och var klädda i typiska kläder för tiden.

– Vi gillar western och tycker det är ett roligt engagemang, det är därför vi återkommer, säger Fink.

– Det roliga är att klä ut sig till 100 procent utan att man sticker ut, fyller Therese i.

Roligaste dagen

Arrangörerna var nöjda med dagen och av att döma på besökarnas entusiasm så var även de nöjda med de temaanpassade aktiviteterna.

– Det är helt klart den roligaste dagen på året, säger sheriffen aka Tor-Björn Lewin.

På kvällen öppnade saloonen med underhållning signerat Tennesseee Drifters och rockabillycountrybandet DNA and the Cellarboys.

Mekanisk tjur, indiandans, marknad, skottdueller och oxpiskeshow.

När Svanskogs eget Vilda västern, Hudson Bay, under lördagen för elfte gången bjöd in till den årliga Westernfesten var det många som kom för att vara med på en resa tillbaka i tiden till cowboys och indianer. Aktiviteterna var många och utbudet lockade med något för alla.

Cowboy-fantaster från hela Sverige och Norge hade putsat sina boots och placerat cowboyhatten på huvudet för att ta del av lördagens äventyr i Hudson Bay.

– Det är mest andra westernintresserade som brukar komma, men också en hel del andra som tycker det är spännande här i Hudson Bay. Dagen och kvällen brukar vara uppskattad och det är kul att vi får sådan positiv respons, säger Jenny Nieminen, från den ideella föreningen Hudson Bay Cowboys som ligger bakom den westernfyllda festen.

Indiandans och oxpiske

Dagen inleddes med en invigningssalut och därefter kunde aktiviteterna börja. Besökarna kunde bland annat gå tipspromenad, ta sig an den mekaniska tjuren, skjuta pilbåge, lära sig oxpiske, rida eller vaska guld. Indiandans och sjörövarbus med Franky Robert och svensk mästare i barntrolleri fanns också för de yngre cowboysen.

– Vi hoppas att de som kommer hit får en riktigt rolig dag, speciellt barnen. Vi brukar resa runt och uppträda på westernevengemang i Sverige, men självklart är det roligast att vara på hemmaplan, säger Jenny.

Mjukstart

Jenny Andersson från Åmål besökte Hudson Bay tillsammans med familjen och sonen Thexas Karlsson, 3, passade för första gången på att prova på westernlivet.

– Vi har på ryktesvägar hört att det ska vara bra här och jag tycker det är trevligt att strosa runt och fika. Nästa helg åker vi till High Chaparral och tänkte att detta kunde vara en liten mjukstart, säger Jenny Andersson.

På plats fanns också Susanne Carlsson från Bollebygd, hon hade dukat upp ett bord med handgjorda smycken av material från 70- talet.

– Jag gillar att det är en sån gemytlig stämning här i Hudson Bay, jag gillar att sitta och tillverka smycken i denna miljö. Arrangörerna är väldigt trevliga, det märks att de har ett brinnande intresse.

Klä ut sig

Fink, Therese och Sigbjörn från Norge besökte Westernfesten i Hudson Bay för andra gången och var klädda i typiska kläder för tiden.

– Vi gillar western och tycker det är ett roligt engagemang, det är därför vi återkommer, säger Fink.

– Det roliga är att klä ut sig till 100 procent utan att man sticker ut, fyller Therese i.

Roligaste dagen

Arrangörerna var nöjda med dagen och av att döma på besökarnas entusiasm så var även de nöjda med de temaanpassade aktiviteterna.

– Det är helt klart den roligaste dagen på året, säger sheriffen aka Tor-Björn Lewin.

På kvällen öppnade saloonen med underhållning signerat Tennesseee Drifters och rockabillycountrybandet DNA and the Cellarboys.