2015-07-02 06:00

2015-07-02 10:32

14-åring slogs medvetslös

SÄFFLE: Överfölls och misshandlades av gäng

14-årige Ale cyklade ned till stan för att fiska med sina kompisar. Men han överfölls av tre ynglingar, slogs medvetslös, svalde tungan och fördes med ambulans till sjukhuset i Karlstad. Nu söker polisen efter gärningsmännen.

Det var förra torsdagen som Ale, sent på kvällen, fick sina föräldrars tillstånd att cykla ned till Byälven för att fiska tillsammans med sina kompisar. Han brukar inte få vara ute sent på kvällen men den här gången gjorde föräldrarna undantag eftersom det var fastetiden ramadan och han skulle vara tillsammans med pålitliga vänner.

När Ale kom på Västra Storgatan såg han ett gäng på 7-8 ungdomar som hindrade honom och började misshandla honom. Överfallet skedde bakifrån och överrumplade Ale.

Sedan minns han inte mer förrän han vaknade upp på sjukhuset i Karlstad med en kraftig hjärnskakning samt blåmärken, svullnader och skrapsår i ansiktet och på kroppen.

Vittnen, som såg överfallet, har efteråt berättat att Ale efter misshandeln svalde tungan och var medvetslös i 15 minuter. De har efteråt berättat vilka det var som misshandlade Ale. De har också berättat att gärningsmännen hotat dem om de inte höll tyst om saken.

Är identifierade

Vittnena berättar också att det var en av gärningsmännen som larmade ambulans när de insåg att pojken var livlös. Men för ambulanspersonalen ska de ha uppgivit att Ale hade skadat sig på grund av att han cyklat omkull.

Med hjälp av vittnena har Ale och hans familj efteråt kunnat identifiera de ynglingar som pekats ut som gärningsmän.

Händelsen är polisanmäld och polisen i Karlstad bekräftar att en förundersökning ska inledas. Ales föräldrar var till en början rädda för att händelsen inte skulle tas på allvar därför att de är palestinska flyktingar utan uppehållstillstånd. Men polisen lugnar paret och säger att man ser allvarligt på händelsen.

Ales föräldrar är skakade efter det som hänt sonen. De berättar att både de och Ale efter misshandeln har sett de utpekade gärningsmännen utanför sin bostad och att de fruktar för pojkens säkerhet.

Rädd för att gå ut

Ale berättar att han är rädd efter överfallet och hellre stannar hemma än går ut med sina kompisar.

– Jag är jätterädd. De har hotat att döda mig. Jag vet att de har slagit andra killar och alla är lika rädda eftersom de också blivit hotade. Men jag vill berätta vad som hänt eftersom jag vill ha rättvisa, säger han.

Familjen flydde till Sverige för tre år sedan för att komma undan terrorn i sitt hemland.

– Vi kom hit för att vi kände oss skyddade här. Nu är vi livrädda för att något ska hända vår pojke, säger mamman.

Det var förra torsdagen som Ale, sent på kvällen, fick sina föräldrars tillstånd att cykla ned till Byälven för att fiska tillsammans med sina kompisar. Han brukar inte få vara ute sent på kvällen men den här gången gjorde föräldrarna undantag eftersom det var fastetiden ramadan och han skulle vara tillsammans med pålitliga vänner.

När Ale kom på Västra Storgatan såg han ett gäng på 7-8 ungdomar som hindrade honom och började misshandla honom. Överfallet skedde bakifrån och överrumplade Ale.

Sedan minns han inte mer förrän han vaknade upp på sjukhuset i Karlstad med en kraftig hjärnskakning samt blåmärken, svullnader och skrapsår i ansiktet och på kroppen.

Vittnen, som såg överfallet, har efteråt berättat att Ale efter misshandeln svalde tungan och var medvetslös i 15 minuter. De har efteråt berättat vilka det var som misshandlade Ale. De har också berättat att gärningsmännen hotat dem om de inte höll tyst om saken.

Är identifierade

Vittnena berättar också att det var en av gärningsmännen som larmade ambulans när de insåg att pojken var livlös. Men för ambulanspersonalen ska de ha uppgivit att Ale hade skadat sig på grund av att han cyklat omkull.

Med hjälp av vittnena har Ale och hans familj efteråt kunnat identifiera de ynglingar som pekats ut som gärningsmän.

Händelsen är polisanmäld och polisen i Karlstad bekräftar att en förundersökning ska inledas. Ales föräldrar var till en början rädda för att händelsen inte skulle tas på allvar därför att de är palestinska flyktingar utan uppehållstillstånd. Men polisen lugnar paret och säger att man ser allvarligt på händelsen.

Ales föräldrar är skakade efter det som hänt sonen. De berättar att både de och Ale efter misshandeln har sett de utpekade gärningsmännen utanför sin bostad och att de fruktar för pojkens säkerhet.

Rädd för att gå ut

Ale berättar att han är rädd efter överfallet och hellre stannar hemma än går ut med sina kompisar.

– Jag är jätterädd. De har hotat att döda mig. Jag vet att de har slagit andra killar och alla är lika rädda eftersom de också blivit hotade. Men jag vill berätta vad som hänt eftersom jag vill ha rättvisa, säger han.

Familjen flydde till Sverige för tre år sedan för att komma undan terrorn i sitt hemland.

– Vi kom hit för att vi kände oss skyddade här. Nu är vi livrädda för att något ska hända vår pojke, säger mamman.