2015-07-01 10:14

2015-07-01 10:14

Karin om drömsommarjobbet

SÄFFLE: "Jag är så extremt stolt"

Arbete. 17- åriga Karin Hultebring Wärmlund har fått sommarjobbet som innefattar allt hon brinner för.
– Ja, det heter faktiskt till och med drömsommarjobbet, säger Karin.

Karin Hultebring Wärmlund ska i höst börja andra året på Sundstagymnasiet i Karlstad på en linje som behandlar det hon älskar - teater. Det var på skolan som hon såg affischen om sommarjobbet som hon direkt bestämd sig för att söka och av många sökande blev en av de få som fick sommarjobbet i Karlstad.

– Jag jobbar som arrangör tillsammans med tre andra med samma arbete. Drömsommarjobbet, som det heter, är riktat till ungdomar som vill jobba med olika typer av kultur. Jag som arrangör hjälper andra med drömsommarjobbet att arrangera olika tillställningar, det kan handla om till exempel dansföreställningar eller filmvisningar, äger Karin.

Erfarenheter

Drömsommarjobbet vänder sig till personer i Värmland som gått ur grundskolan eller går i årskurs ett eller två på gymnasiet. Den fyra veckors långa praktiken ger deltagarna chansen att fördjupa sina kunskaper i dans, film slöjd eller arrangemang med hjälp av professionella handledare.

Karin är med i Promotorerna och är därför med i arrangerandet av både UKM och Pride-festivalen i Säffle, men att få en chans att utveckla sina kunskaper är något som Karin inte kunde tacka nej till.

Har kul tillsamman

– Det är kul att kunna lära sig hur man får nya idéer, jobbar med marknadsföring och använder sociala medier, sedan är det också massa andra saker som ingår.

Karin berättar att när hon började jobba bara kände en person, men trots alla nya ansikten har de alla kommit varandra nära och utgör ett gäng som både jobbar effektivt och har kul tillsammans.

– Jag är så extremt stolt att ha blivit en av de fyra arrangörerna, det är så kul, säger Karin.

Karin Hultebring Wärmlund ska i höst börja andra året på Sundstagymnasiet i Karlstad på en linje som behandlar det hon älskar - teater. Det var på skolan som hon såg affischen om sommarjobbet som hon direkt bestämd sig för att söka och av många sökande blev en av de få som fick sommarjobbet i Karlstad.

– Jag jobbar som arrangör tillsammans med tre andra med samma arbete. Drömsommarjobbet, som det heter, är riktat till ungdomar som vill jobba med olika typer av kultur. Jag som arrangör hjälper andra med drömsommarjobbet att arrangera olika tillställningar, det kan handla om till exempel dansföreställningar eller filmvisningar, äger Karin.

Erfarenheter

Drömsommarjobbet vänder sig till personer i Värmland som gått ur grundskolan eller går i årskurs ett eller två på gymnasiet. Den fyra veckors långa praktiken ger deltagarna chansen att fördjupa sina kunskaper i dans, film slöjd eller arrangemang med hjälp av professionella handledare.

Karin är med i Promotorerna och är därför med i arrangerandet av både UKM och Pride-festivalen i Säffle, men att få en chans att utveckla sina kunskaper är något som Karin inte kunde tacka nej till.

Har kul tillsamman

– Det är kul att kunna lära sig hur man får nya idéer, jobbar med marknadsföring och använder sociala medier, sedan är det också massa andra saker som ingår.

Karin berättar att när hon började jobba bara kände en person, men trots alla nya ansikten har de alla kommit varandra nära och utgör ett gäng som både jobbar effektivt och har kul tillsammans.

– Jag är så extremt stolt att ha blivit en av de fyra arrangörerna, det är så kul, säger Karin.