2015-06-30 09:00

2015-06-30 09:00

Dilans hakar på trenden – serverar vulkanpizza

MAT: "Det är som en blandning av många pizzor samlat på en"

Årets pizzanyhet har kommit till Säffle. Vulkanpizzan är pizzautbrottet själv och är en blandning av allt det godaste blandat på en och samma pizza.

Den så kallade vulkanpizzan har spridit som en löpeld i medier den senaste veckan och inte långt därefter hakade Dilans pizzeria på trenden och skrev med den på sin meny.

Vulkanpizzans föddes i norra Sverige, rättare sagt i Piteå. Där upplevde en anställd på Restaurang Nya Gul & Blå att många gäster har svårt att bestämma sig för vilken pizza de vill ha. Därefter föddes idén med att skapa en pizza med det godaste från alla pizzor – en vulkanpizza.

– Det är som en blandning av många pizzor samlat på en i flera småpizzor, säger Habib Ben Hadj, ägare Dilans pizzeria, som från och med i lördags serverar vulkanpizzan.

Populärt

Dilans pizzeria har enligt Habib länge försökt komma på en riktigt bra specialpizza. Då fick de syn på ett reportage om vulkanpizzan och försökte efterlikna den själva. I lördags började försäljningen och många passade på att göra vulkanpizzadebuten.

– Vi har under den senaste tiden märkt att det finns en efterfrågan av vulkanpizzor i Säffle, och det gäller att alltid kunna komma med nya pizzor på menyn.

Habib tror att detta bara är början för vulkanpizzan, inom en snar framtid tros vulkanpizzan finnas på de allra flesta pizzerior och pizzamenyer.

– Jag tror att det kommer bli en storsäljare, speciellt nu i sommar. Den är svårare att baka än en vanlig pizza, men vi har bara duktiga bagare så det är inga problem, säger Habib.

Skulle du kunna tänka dig äta en vulkanpizza?

– Ja, fast i sådana fall i sällskap med någon, med tanke på storleken. Min favoritpizza är nog ändå kebab, säger Patrik Karlsson, 18.

Den så kallade vulkanpizzan har spridit som en löpeld i medier den senaste veckan och inte långt därefter hakade Dilans pizzeria på trenden och skrev med den på sin meny.

Vulkanpizzans föddes i norra Sverige, rättare sagt i Piteå. Där upplevde en anställd på Restaurang Nya Gul & Blå att många gäster har svårt att bestämma sig för vilken pizza de vill ha. Därefter föddes idén med att skapa en pizza med det godaste från alla pizzor – en vulkanpizza.

– Det är som en blandning av många pizzor samlat på en i flera småpizzor, säger Habib Ben Hadj, ägare Dilans pizzeria, som från och med i lördags serverar vulkanpizzan.

Populärt

Dilans pizzeria har enligt Habib länge försökt komma på en riktigt bra specialpizza. Då fick de syn på ett reportage om vulkanpizzan och försökte efterlikna den själva. I lördags började försäljningen och många passade på att göra vulkanpizzadebuten.

– Vi har under den senaste tiden märkt att det finns en efterfrågan av vulkanpizzor i Säffle, och det gäller att alltid kunna komma med nya pizzor på menyn.

Habib tror att detta bara är början för vulkanpizzan, inom en snar framtid tros vulkanpizzan finnas på de allra flesta pizzerior och pizzamenyer.

– Jag tror att det kommer bli en storsäljare, speciellt nu i sommar. Den är svårare att baka än en vanlig pizza, men vi har bara duktiga bagare så det är inga problem, säger Habib.

Skulle du kunna tänka dig äta en vulkanpizza?

– Ja, fast i sådana fall i sällskap med någon, med tanke på storleken. Min favoritpizza är nog ändå kebab, säger Patrik Karlsson, 18.