2015-06-29 14:35

2015-06-29 14:35

Invigning av årets hantverksmässa

HANTVERK: Omtyckt mässa lockar

Med start i lördags är den årliga slöjd- och hantverksmässan nu öppen i Silvénska villan. Hantverk från totalt 24 olika utställare kommer att hålla mässan öppen ända fram till den 8 augusti.

Bakom den välbesökta och populära hantverksmässan ligger den ideella föreningen Säffle slöjd- och hantverksgrupp. Årligen anordnar de två hantverksmässor, en vid jul och en under sommaren. I lördags öppnades dörrarna i Silvénska och många komma för ett betrakta de 24 utställarnas alster.

– 24 utställare är det mesta vi får plats med och det är jättekul att så många vill vara med, säger Lena Otter.

Återkommer

Under sommaren är Silvénska villan med sin hantverksmässa en välbesökt destination, för både Säffleborna och besökande turister. Enligt föreningen kommer många besökare tillbaka flera gånger under sommaren.

– Många kommer hit flera gånger och tar ibland med sig besökande som kommer hit under sommaren. Jag märker av att hantverk är en växande trend som kommer tillbaka mer och mer, säger Lena.

På hantverksmässan finns all typ av hantverk man kan tänka sig, allt från halmalster och smycken till stickat och virkat. En av årets nykomlingar på mässan är Anita Persson och hennes bivaxprodukter från Sillerud.

– Det är många mycket trevliga och engagerade hantverkare här som hjälper och inspirerar varandra, säger Anita.

Några som passade på att besöka hantverksmässan i samband med dess öppning var Kjell och Kerstin Karlsson, som är trogna besökare av hantverksgruppens mässor.

– Det är ett perfekt tillfälle att köpa på sig presenter och på julmässan brukar vi passa på att köpa julklappar. Det är något speciellt med hantverk eftersom man vet att det ligger så mycket kunskap, tid och arbete bakom, säger Kerstin och visar upp sitt nygjorda fynd i form av en kudde vävd i äkta ullgarn.

Väderberoende

Hantverksmässan i Silvénska kommer att vara öppen dagtid till och med den 8 augusti, hur besöksantalet kommer se ut brukar bero lite på väder, men årligen besöks hantverksmässan av cirka 1000 besökare.

– Det får inte vara ösregn, då åker turisterna någon annanstans och är det jättefint åker folk hellre till stranden. Så när vädret är någonstans där mitt emellan brukar vi dra mest folk, konstaterar Lotta.

Lotta är själv en av utställarna som visar upp och säljer alster från sitt företag Otter design, lappteknik i väskor, sadelskydd, grytlappar med mera.

– Det roligaste med hantverk är nog ändå i början när man får köpa nytt tyg, speciellt unika designtyg, säger Lena Otter.

Bakom den välbesökta och populära hantverksmässan ligger den ideella föreningen Säffle slöjd- och hantverksgrupp. Årligen anordnar de två hantverksmässor, en vid jul och en under sommaren. I lördags öppnades dörrarna i Silvénska och många komma för ett betrakta de 24 utställarnas alster.

– 24 utställare är det mesta vi får plats med och det är jättekul att så många vill vara med, säger Lena Otter.

Återkommer

Under sommaren är Silvénska villan med sin hantverksmässa en välbesökt destination, för både Säffleborna och besökande turister. Enligt föreningen kommer många besökare tillbaka flera gånger under sommaren.

– Många kommer hit flera gånger och tar ibland med sig besökande som kommer hit under sommaren. Jag märker av att hantverk är en växande trend som kommer tillbaka mer och mer, säger Lena.

På hantverksmässan finns all typ av hantverk man kan tänka sig, allt från halmalster och smycken till stickat och virkat. En av årets nykomlingar på mässan är Anita Persson och hennes bivaxprodukter från Sillerud.

– Det är många mycket trevliga och engagerade hantverkare här som hjälper och inspirerar varandra, säger Anita.

Några som passade på att besöka hantverksmässan i samband med dess öppning var Kjell och Kerstin Karlsson, som är trogna besökare av hantverksgruppens mässor.

– Det är ett perfekt tillfälle att köpa på sig presenter och på julmässan brukar vi passa på att köpa julklappar. Det är något speciellt med hantverk eftersom man vet att det ligger så mycket kunskap, tid och arbete bakom, säger Kerstin och visar upp sitt nygjorda fynd i form av en kudde vävd i äkta ullgarn.

Väderberoende

Hantverksmässan i Silvénska kommer att vara öppen dagtid till och med den 8 augusti, hur besöksantalet kommer se ut brukar bero lite på väder, men årligen besöks hantverksmässan av cirka 1000 besökare.

– Det får inte vara ösregn, då åker turisterna någon annanstans och är det jättefint åker folk hellre till stranden. Så när vädret är någonstans där mitt emellan brukar vi dra mest folk, konstaterar Lotta.

Lotta är själv en av utställarna som visar upp och säljer alster från sitt företag Otter design, lappteknik i väskor, sadelskydd, grytlappar med mera.

– Det roligaste med hantverk är nog ändå i början när man får köpa nytt tyg, speciellt unika designtyg, säger Lena Otter.