2015-06-24 10:41

2015-06-24 16:25

Lokal profil misstänks för sexbrott

SÄFFLE: Husrannsakan i Säffle kommuns lokaler

Under våren misstänks en lokal profil, som synts i lokalmedia vid flera tillfällen de senaste åren, ha gjort sig skyldig till sexuellt ofredande. Han anhölls i början av juni. Polisen är mycket förtegen om fallet och vill inte uttala sig till Säffle-Tidningen.

En man som varit anställd av både Säffle och Åmåls kommuner, haft god man-uppdrag i båda kommunerna och dessutom har aktiva politiska och flera ideella uppdrag i Åmål är misstänkt för sexuellt ofredande. Han anhölls samma dag som en husrannsakan genomfördes på mannens kontor i Säffle kommuns lokaler.

Beslagtog dator

Mannen misstänks ha gjort sig skyldig till sexuellt ofredande i Åmål under perioden 1 januari till 2 juni i år. I sin yrkesutövning har han kommit i kontakt med många Säfflebor, och även i Åmål är han ett välkänt ansikte. Mannen har stängts av från samtliga uppdrag i Säffle kommun, erfar ST.

Den 8 juni gjordes en husrannsakan i Säffle kommuns lokaler, där mannen haft sitt kontor. Kammaråklagaren beslutade att en husrannsakan skulle göras för att ”utröna omständigheter som kan ha betydelse för utredning om brott”, enligt Polisens protokoll. Mannen var då inte närvarande i lokalen. Polisen beslagtog en stationär dator. Samma dag anhölls han, misstänkt för brottet.

Om en husrannsakan gjorts i Åmåls kommuns lokaler vill varken polis eller Jeanette Lämmel, kommunchef i Åmål, uttala sig om.

– Det får du ta med polisen, säger hon.

Hon vill inte uttala sig om fallet, men medger att hon känner till det.

– Ja, jag känner till det, men i dagsläget vet jag inte så mycket då det pågår en utredning. Som du förstår är det här en oerhört känslig fråga.

Inga kommentarer

Polisen vill inte alls kommentera fallet.

– Jag kan inte säga någonting alls, säger polis Magnus Svensson vid polisen i Östra Fyrbodal, som enligt Åklagarmyndigheten i Uddevalla ska vara utredare för ärendet. Jag är inte utredare och jag vet att ni försökt kontakta min chef också, och han vill inte heller prata om det här. Vi har tystnadsplikt och kommer inte att kommentera det här ärendet.

Kan du säga om mannen är frihetsberövad fortfarande?

– Jag kan inte kommentera det, säger polisen.

Åtal har ännu inte väckts. ST har försökt få tag i mannens advokat, men har inte lyckats få kontakt.

Den misstänkte mannen bor i Åmål.

En man som varit anställd av både Säffle och Åmåls kommuner, haft god man-uppdrag i båda kommunerna och dessutom har aktiva politiska och flera ideella uppdrag i Åmål är misstänkt för sexuellt ofredande. Han anhölls samma dag som en husrannsakan genomfördes på mannens kontor i Säffle kommuns lokaler.

Beslagtog dator

Mannen misstänks ha gjort sig skyldig till sexuellt ofredande i Åmål under perioden 1 januari till 2 juni i år. I sin yrkesutövning har han kommit i kontakt med många Säfflebor, och även i Åmål är han ett välkänt ansikte. Mannen har stängts av från samtliga uppdrag i Säffle kommun, erfar ST.

Den 8 juni gjordes en husrannsakan i Säffle kommuns lokaler, där mannen haft sitt kontor. Kammaråklagaren beslutade att en husrannsakan skulle göras för att ”utröna omständigheter som kan ha betydelse för utredning om brott”, enligt Polisens protokoll. Mannen var då inte närvarande i lokalen. Polisen beslagtog en stationär dator. Samma dag anhölls han, misstänkt för brottet.

Om en husrannsakan gjorts i Åmåls kommuns lokaler vill varken polis eller Jeanette Lämmel, kommunchef i Åmål, uttala sig om.

– Det får du ta med polisen, säger hon.

Hon vill inte uttala sig om fallet, men medger att hon känner till det.

– Ja, jag känner till det, men i dagsläget vet jag inte så mycket då det pågår en utredning. Som du förstår är det här en oerhört känslig fråga.

Inga kommentarer

Polisen vill inte alls kommentera fallet.

– Jag kan inte säga någonting alls, säger polis Magnus Svensson vid polisen i Östra Fyrbodal, som enligt Åklagarmyndigheten i Uddevalla ska vara utredare för ärendet. Jag är inte utredare och jag vet att ni försökt kontakta min chef också, och han vill inte heller prata om det här. Vi har tystnadsplikt och kommer inte att kommentera det här ärendet.

Kan du säga om mannen är frihetsberövad fortfarande?

– Jag kan inte kommentera det, säger polisen.

Åtal har ännu inte väckts. ST har försökt få tag i mannens advokat, men har inte lyckats få kontakt.

Den misstänkte mannen bor i Åmål.