2015-06-23 12:00

2015-06-30 08:15

Jennica Johansson om säsongens målfest

SÄFFLE: "Vi spelar för varandra"

Jennica Johansson i Säffle FF är tjejen som vet hur man prickar mål. Med sina 11 mål ligger hon på en stabil förstaplats i ST:s skytteliga och fotbollen är något hon alltid håller varmt om hjärtat.

Jennica Johansson är 18 år och har precis avslutat andra året på Karlbergsgymnasiet och utbildningen hon läser har en fotbollsprofil.

– Jag tänker fotboll, säger Jennica som med sina målsäkra fötter har lyckats få in flest bollar i nätet och leder därmed ST:s skytteliga med 11 mål och 22 poäng.

Bra säsong

Vad det höga antalet mål beror på kan inte Jennica riktigt sätta fingret på. Hon tror dock att hennes positionsflyttning upp till forward denna säsong kan bara en bidragande faktor, men det är sina lagkamrater hon tackar för målsäkerheten.

– Allt känns mycket bättre denna säsong, vi kämpar på ett helt annat sätt än vad vi har gjort tidigare. Jag upplever att vi tränar hårdare och mer börjar spela som ett lag där alla samspelar. Vi spelar för varandra, säger Jennica.

I slutet av maj bjöd Jennica på en riktig målfest i samband med mötet med IF Kil på Sporthälla. När matchen var över stod det 6-0 till hemmalaget och Jennica kunde signera samtliga mål.

– Det var verkligen inget jag trodde. Jag lyckades med det första målet rätt tidigt och det ökade mitt självförtroende och viljan att göra fler.

Sommarlov

Nu är det dags för sommarvila. Jennica berättar att det delvis ska bli avkopplande att kunna släppa matchtider men att träningarna kommer att vara efterlängtade.

– Jag har spelat fotboll sedan jag var sex år, det har liksom blivit en stor del av mitt liv som jag prioriterar och räknar in i vardagen.

Jennicas stolthet är hennes lagkamrater och det lag som de tillsammans utgör. Den goda stämningen i laget och det stora fokuset hoppas Jennica följer med även in i hösten. När det går bra för Säffle FF damlag är Jennica nöjd, det vill säga – hon är en typisk lagsportare.

– Fast egentligen tror jag att jag är en blandning av en individuell - och lagspelare. Jag tävlade friidrott tidigare och där var jag van att tävla ensam. I laget är det annat, där handlar det om att samarbeta och vi i laget blir glada för varandra när det går bra för någon.

Fotboll på heltid

Inför den gångna säsongen har Säffle FF lagt extra fokus på anfall och inlägg, till skillnad från förra säsongen då fokuset i stället låg på försvaret. Förutom med Säffle FF spenderar Jennica även en hel del timmar på fotbollsplanen i skolan.

– I skolan är det inte bara fysisk träning och spel utan också en hel del teori som har lärt mig att tänka fotboll på ett helt annat sätt, säger Jennica.

Fotnot: Statistiken i ST:s skytteliga bygger på mål som rapporterats in till Värmlands Fotbollsförbund den 26 juni, när artikeln skrevs.

Jennica Johansson är 18 år och har precis avslutat andra året på Karlbergsgymnasiet och utbildningen hon läser har en fotbollsprofil.

– Jag tänker fotboll, säger Jennica som med sina målsäkra fötter har lyckats få in flest bollar i nätet och leder därmed ST:s skytteliga med 11 mål och 22 poäng.

Bra säsong

Vad det höga antalet mål beror på kan inte Jennica riktigt sätta fingret på. Hon tror dock att hennes positionsflyttning upp till forward denna säsong kan bara en bidragande faktor, men det är sina lagkamrater hon tackar för målsäkerheten.

– Allt känns mycket bättre denna säsong, vi kämpar på ett helt annat sätt än vad vi har gjort tidigare. Jag upplever att vi tränar hårdare och mer börjar spela som ett lag där alla samspelar. Vi spelar för varandra, säger Jennica.

I slutet av maj bjöd Jennica på en riktig målfest i samband med mötet med IF Kil på Sporthälla. När matchen var över stod det 6-0 till hemmalaget och Jennica kunde signera samtliga mål.

– Det var verkligen inget jag trodde. Jag lyckades med det första målet rätt tidigt och det ökade mitt självförtroende och viljan att göra fler.

Sommarlov

Nu är det dags för sommarvila. Jennica berättar att det delvis ska bli avkopplande att kunna släppa matchtider men att träningarna kommer att vara efterlängtade.

– Jag har spelat fotboll sedan jag var sex år, det har liksom blivit en stor del av mitt liv som jag prioriterar och räknar in i vardagen.

Jennicas stolthet är hennes lagkamrater och det lag som de tillsammans utgör. Den goda stämningen i laget och det stora fokuset hoppas Jennica följer med även in i hösten. När det går bra för Säffle FF damlag är Jennica nöjd, det vill säga – hon är en typisk lagsportare.

– Fast egentligen tror jag att jag är en blandning av en individuell - och lagspelare. Jag tävlade friidrott tidigare och där var jag van att tävla ensam. I laget är det annat, där handlar det om att samarbeta och vi i laget blir glada för varandra när det går bra för någon.

Fotboll på heltid

Inför den gångna säsongen har Säffle FF lagt extra fokus på anfall och inlägg, till skillnad från förra säsongen då fokuset i stället låg på försvaret. Förutom med Säffle FF spenderar Jennica även en hel del timmar på fotbollsplanen i skolan.

– I skolan är det inte bara fysisk träning och spel utan också en hel del teori som har lärt mig att tänka fotboll på ett helt annat sätt, säger Jennica.

Fotnot: Statistiken i ST:s skytteliga bygger på mål som rapporterats in till Värmlands Fotbollsförbund den 26 juni, när artikeln skrevs.

Jennica Johansson

Ålder: 18

Bor: Säffle

Familj: Mamma, pappa och tre systrar.

Yrke: Studerande på Karlbergsgymnasiet.

Favoritmat: Tacos

Favoritdryck: Pepsi max

Läser: Veckorevyn

Lyssnar på: Väldigt olika, men mycket på nytt som kommer.

Senast på bio: Insidious 2

Intressen: Fotboll och umgås med kompisar.

Mina bra egenskaper: Snäll, rätt stark fysiskt och en bra lagkamrat.

Mina ”sämre egenskaper”: Ibland har jag kort stubin och kan bli arg väldigt lätt.

Det gör mig arg: När människor ljuger eller låtsas vara någon de inte är och mobbning.

Det gör mig glad: Glada och positiva människor och när allt i livet flyter på.

Mest stolt över: Mitt fotbollslag.

Framtidsplaner: Resa mycket och jobba med någon som innebär att hjälpa andra, gärna utomlands.

Drömresa: Sydamerika.