2015-06-18 15:00

2015-06-18 15:00

Ökat deltagarantal på dansläger

SÄFFLE: Omtyckt Move It-läger för alla stilar

I dagarna tre har ett 50- tal dansare skapat nya vänskapsband, haft massa kul och utvecklat sina danskunskaper i samband med Move Its dansläger.

Med start i söndags och avslutning i tisdags lämnade ett 50- tal nöjda dansare Bodegan på tisdagskvällen. Det årliga danslägret signerat Move It är ett populärt läger med snabbt ökande deltagarantal.

– I år är vi nästan dubbelt så många deltagare än förra året, vilket självklart är jättekul. Det är ett bra sätt för oss ledare att komma närmare och lära känna barnen. Det är stor skillnad från att bara träffa dem vid ett tillfälle i veckan, säger Natalie Persson som är danstränare och ligger bakom initiativet.

Nya kompisar

Under de gångna dagarna har deltagarna på lägret fått prova på en rad olika träningstekniker och dansstilar, allt från Zumba, linedance och cheerleading till olika samarbetsövningar blandat med lite mer fysiskt krävande pass.

– Barnen utvecklar inte bara sin dansteknik utan lägret ger dem också tillfälle att lära känna nya kompisar och träffa andra personer i föreningen. Det är mycket gemenskap och väldigt bra stämning, säger Natalie.

Disco

Av att döma på deltagarnas ansiktsuttryck och energi på dansgolvet så skulle enligt dem dansläger gärna förekomma oftare. Många är återkommande deltagare som redan bestämt sig för att vara med igen nästa år.

– Det är kul att få dansa mycket, röra på sig och samtidigt lära sig nya saker. Vi har varit med flera gånger, säger Isabelle Sahlén, 9 år, och Ella Stridsberg, 10 år.

Under dagarna har olika workshops stått på schemat för att ge dansarna en inblick i de olika dansstilarna. Under måndagskvällen tändes discolampan och dansarna satte sina discodanskunskaper på prov under kvällens gemensamma disco.

Vara sig själv

Varför är det så kul att dansa?

– För att man får röra på sig, vara frisk och bli starkare, säger Mathilda Evestam, 9 år, och Alma Krogdal, 9 år.

– Man får vara sig själv och helt unik utan att någon skrattar åt en, konstaterar Tova Rask, 10 år, i pausen som många spenderade i solen.

Med start i söndags och avslutning i tisdags lämnade ett 50- tal nöjda dansare Bodegan på tisdagskvällen. Det årliga danslägret signerat Move It är ett populärt läger med snabbt ökande deltagarantal.

– I år är vi nästan dubbelt så många deltagare än förra året, vilket självklart är jättekul. Det är ett bra sätt för oss ledare att komma närmare och lära känna barnen. Det är stor skillnad från att bara träffa dem vid ett tillfälle i veckan, säger Natalie Persson som är danstränare och ligger bakom initiativet.

Nya kompisar

Under de gångna dagarna har deltagarna på lägret fått prova på en rad olika träningstekniker och dansstilar, allt från Zumba, linedance och cheerleading till olika samarbetsövningar blandat med lite mer fysiskt krävande pass.

– Barnen utvecklar inte bara sin dansteknik utan lägret ger dem också tillfälle att lära känna nya kompisar och träffa andra personer i föreningen. Det är mycket gemenskap och väldigt bra stämning, säger Natalie.

Disco

Av att döma på deltagarnas ansiktsuttryck och energi på dansgolvet så skulle enligt dem dansläger gärna förekomma oftare. Många är återkommande deltagare som redan bestämt sig för att vara med igen nästa år.

– Det är kul att få dansa mycket, röra på sig och samtidigt lära sig nya saker. Vi har varit med flera gånger, säger Isabelle Sahlén, 9 år, och Ella Stridsberg, 10 år.

Under dagarna har olika workshops stått på schemat för att ge dansarna en inblick i de olika dansstilarna. Under måndagskvällen tändes discolampan och dansarna satte sina discodanskunskaper på prov under kvällens gemensamma disco.

Vara sig själv

Varför är det så kul att dansa?

– För att man får röra på sig, vara frisk och bli starkare, säger Mathilda Evestam, 9 år, och Alma Krogdal, 9 år.

– Man får vara sig själv och helt unik utan att någon skrattar åt en, konstaterar Tova Rask, 10 år, i pausen som många spenderade i solen.