2015-06-18 06:00

2015-06-18 06:00

Hälften av SD-stolarna var tomma

SÄFFLE: Årets viktigaste dag i kommunfullmäktige

I måndags var det årets viktigaste dag i kommunfullmäktige då budgeten skulle beslutas. Då saknades hälften av Sverigedemokraternas representanter. Tre av partiets ordinarie ledamöter uteblev och inga ersättare dök upp vilket gjorde att tre stolar i fullmäktigesalen gapade tomma.

Sverigedemokraterna fick efter förra valet in sex representanter i kommunfullmäktige. Därmed är man tillsammans med Sjukvårdspartiet det tredje största partiet i kommunfullmäktige efter Socialdemokraterna och Centerpartiet.

Men tre av partiets ledamöter – gruppledaren Billy Johansson samt Benny Larsson och Olof Ohlzén – saknades vid måndagens fullmäktigesammanträde och inte heller någon av deras ersättare Lars Forkén, Ingemar Sundström eller Mathias Gyllensteen Söderström dök upp.

Det betydde att tre av partiets stolar stod tomma vid årets viktigaste sammanträde i kommunfullmäktige även om Olof Ohlzén dök i salen efter den allmänpolitiska debatten och deltog under sammanträdets sista 40 minuter.

Det är en hög frånvaro som i de här sammanhangen är ytterst ovanlig vilket vållade viss uppmärksamhet bland övriga partier.

– Man kan ju undra vad deras väljare tycker om de visste hur frånvaron ser ut och hur lite de utnyttjar sina mandat, sa flera politiker.

När beslutet om budgeten togs avstod partiet dessutom från votering.

– Vi kan inte presentera något eget budgetförslag eftersom det ska vara väl genomarbetat och avstår därför votering, förklarade Jimmy Jonasson.

Sverigedemokraterna fick efter förra valet in sex representanter i kommunfullmäktige. Därmed är man tillsammans med Sjukvårdspartiet det tredje största partiet i kommunfullmäktige efter Socialdemokraterna och Centerpartiet.

Men tre av partiets ledamöter – gruppledaren Billy Johansson samt Benny Larsson och Olof Ohlzén – saknades vid måndagens fullmäktigesammanträde och inte heller någon av deras ersättare Lars Forkén, Ingemar Sundström eller Mathias Gyllensteen Söderström dök upp.

Det betydde att tre av partiets stolar stod tomma vid årets viktigaste sammanträde i kommunfullmäktige även om Olof Ohlzén dök i salen efter den allmänpolitiska debatten och deltog under sammanträdets sista 40 minuter.

Det är en hög frånvaro som i de här sammanhangen är ytterst ovanlig vilket vållade viss uppmärksamhet bland övriga partier.

– Man kan ju undra vad deras väljare tycker om de visste hur frånvaron ser ut och hur lite de utnyttjar sina mandat, sa flera politiker.

När beslutet om budgeten togs avstod partiet dessutom från votering.

– Vi kan inte presentera något eget budgetförslag eftersom det ska vara väl genomarbetat och avstår därför votering, förklarade Jimmy Jonasson.