2015-06-16 06:00

2015-06-16 06:00

Frivillig resursgrupp vill skapa tryggt Säffle

SÄFFLE: FRG på plats under helgen

Säffles frivilliga resursgrupp fanns på plats i centrala Säffle för att sprida trygghet i samband med sommarlovet firades under fredagskvällen.

FRG, vars syfte är att finnas till hands för kommunen när de ordinarie resurserna behöver förstärkas, vill sprida trygghet och säkerhet bland invånarna i Säffle. FRG finns i totalt 130 kommuner runt om i landet där 11 av dem är verksamma i de värmländska kommunerna. Säffles FRG-grupp består av 13 män och kvinnor vars gemensamma intresse är att på olika sätt bidra med hjälp till samhället. Patrik Hermansson är ansvarig och hoppas att FRG-gruppens verksamhet i Säffle kommer att växa och utvecklas.

Lugnare än förväntat

– Jag tycker det är kul att bidra med hjälp så mycket man kan, det är ett intresse jag har, säger Patrik Hermansson.

Den ideella organisationen FRG består av medlemmar med grundutbildning dels från Civilförsvarsförbundet men också hjärt- och lungräddning, första hjälpen med mera som man fått av räddningstjänsten i Säffle. I samband med skolavslutningen och studentfirandet i fredags beslutade gruppen efter kontakt med Ungdomens hus att vara i rörsele under kvällen.

– Jag måste säga att jag tycker det var lugnare än förväntat, det kan bero på att det var många vuxna som rörde sig i centrum, konstaterar Patrik.

Positiv respons

Patrik berättar att responsen för deras insats är positiv, inte minst från föräldrar och andra vuxna.

– Alla föräldrar har inte möjlighet att vaka på stan, till exempel de som bor utanför stan, då är det perfekt för dem att kunna ringa och kontrollera läget med oss emellanåt.

Sibylla ville uppmuntra initiativet genom att bistå med mat till FRG under kvällen.

FRG-gruppen i Säffle hoppas växa, då behovet av trygghet i samhället alltid finns, menar Patrik. FRG består av engagerade och ansvarstagande medborgare och till höst startar Civilförsvarsförbundet ytterligare en grundutbildning där nya medlemmar ska utbildas.

– Hos oss är i stort sett alla välkomna, säger Patrik.

Sprider lugn

I samband med att gruppen utvecklas hoppas man att också bli mer aktiva på andra stora tillställningar där många, främst unga, människor rör sig. På valborg, marknader, torgfesten och liknande planerar FRG att vara närvarande.

– Jag tror att vår närvaro kan bidra med en behaglig stämning. Detta kan absolut vara bra för Säffles trygghet och att det är någon som saknats, säger Patrik Hermansson.

FRG, vars syfte är att finnas till hands för kommunen när de ordinarie resurserna behöver förstärkas, vill sprida trygghet och säkerhet bland invånarna i Säffle. FRG finns i totalt 130 kommuner runt om i landet där 11 av dem är verksamma i de värmländska kommunerna. Säffles FRG-grupp består av 13 män och kvinnor vars gemensamma intresse är att på olika sätt bidra med hjälp till samhället. Patrik Hermansson är ansvarig och hoppas att FRG-gruppens verksamhet i Säffle kommer att växa och utvecklas.

Lugnare än förväntat

– Jag tycker det är kul att bidra med hjälp så mycket man kan, det är ett intresse jag har, säger Patrik Hermansson.

Den ideella organisationen FRG består av medlemmar med grundutbildning dels från Civilförsvarsförbundet men också hjärt- och lungräddning, första hjälpen med mera som man fått av räddningstjänsten i Säffle. I samband med skolavslutningen och studentfirandet i fredags beslutade gruppen efter kontakt med Ungdomens hus att vara i rörsele under kvällen.

– Jag måste säga att jag tycker det var lugnare än förväntat, det kan bero på att det var många vuxna som rörde sig i centrum, konstaterar Patrik.

Positiv respons

Patrik berättar att responsen för deras insats är positiv, inte minst från föräldrar och andra vuxna.

– Alla föräldrar har inte möjlighet att vaka på stan, till exempel de som bor utanför stan, då är det perfekt för dem att kunna ringa och kontrollera läget med oss emellanåt.

Sibylla ville uppmuntra initiativet genom att bistå med mat till FRG under kvällen.

FRG-gruppen i Säffle hoppas växa, då behovet av trygghet i samhället alltid finns, menar Patrik. FRG består av engagerade och ansvarstagande medborgare och till höst startar Civilförsvarsförbundet ytterligare en grundutbildning där nya medlemmar ska utbildas.

– Hos oss är i stort sett alla välkomna, säger Patrik.

Sprider lugn

I samband med att gruppen utvecklas hoppas man att också bli mer aktiva på andra stora tillställningar där många, främst unga, människor rör sig. På valborg, marknader, torgfesten och liknande planerar FRG att vara närvarande.

– Jag tror att vår närvaro kan bidra med en behaglig stämning. Detta kan absolut vara bra för Säffles trygghet och att det är någon som saknats, säger Patrik Hermansson.