2015-04-20 12:16

2015-04-20 12:17

Stark inledning avgjorde

SÄFFLE: Rättvis vinst för Säffle FF i premiären

När Rickard Anderssons hörna letade sig in i målet bakom Villastadens målvakt efter en dryg kvart så var hemmapremiären i princip avgjord för Säffle FF.
En premiär där insatsen växlade från felfri till stundtals slarvig och obestämd.

Seriespelet för de främsta Säffle-lagen har utan tvekan inletts på bästa sätt. Segrar för SFF och SKS i Värmlands-fyran och så i lördags så fixade Säffle FF tre stabila poäng också när Division 3 rullade i gång med match mot Villastaden på konstgräset på Sporthälla.

Tränare Mikael Lönn var självklart nöjd med segern och att poängen trillade in redan från start i serien. Samtidigt fanns det en hel del som inte var tillräckligt bra för att han skulle vara fullständigt belåten.

– Vi har ju fått en perfekt start absolut och det är jätteskönt med tre poäng. Men det var lite för mycket av att blanda och ge i matchen så riktigt nöjd är jag faktiskt inte, sade han efter slutsignalen.

Felfri start

Under de första 20-25 minuterna av lördagens match fanns det dock inget att anmärka på när det gäller hemmaspelarnas sätt att agera. Spelidén syntes tydligt inledningsvis och den fungerade fullt ut. Det var få bolltapp och även i trängda situationer så lyckades FF-laget att spela sig genom och förbi Villastadens press. Kul att se.

De få gånger bortalaget kom fram i något som kunde liknas vid anfallsspel så stressades de snabbt till misstag och tveksamma beslut av aggressiva FF-spelare.

Redan efter sex minuter så kopplade hemmalaget greppet även resultatmässigt. Matchens bäste spelare, Andelo Vekic, visade styrka och finess när han vann en närkamp och sedan, med fantasi och kyla, lobbade retfullt enkelt över Villastadens målvakt.

2-0 kom tio minuter senare. Rickard Anderssons väl slagna hörna letades sig direkt in i mål efter ett målvaktsingripande som inte höll yppersta klass.

FF hade gott om chanser och borde nog ha gjort ytterligare ett par mål redan i första halvlek. Man kom runt på bägge kanterna och skapade flera farliga situationer. Inte minst på högerkanten, med Andelo Vekic och Markus Börjesson, så var det långa stunder klasskillnad mellan offensiven och Villastadens försvarsspel.

Med tanken på att hemmalagets försvarslinje, med Sebastian Karlsson i målet och mittbacken Patrik Persson som fältherre, inte hade några som helst svårigheter att stå emot gästernas uddlösa anfallsspel så kändes ledningen med 2-0 i halvlek minst sagt trygg.

Men, som sagt, spelmässigt så var det lite upp och ner i hemmalaget denna dag. I synnerhet i andra halvlek så blev det långa stunder fler felpass, felbeslut och ett större bollinnehav för Villastaden som följd.

Lite oroligt

När sedan 2-1 kom efter knappa tio minuter i andra så blev det mer oroligt, både på plan och bland publiken.

– Vi blir lite för bekväma tycker jag. Bollen går lite långsamt för oss och så får vi inte agera. Sedan tycker jag ändå att vi tar tillbaka kommandot och avslutar bra, säger Mikael Lönn.

Så var det, och den där oron bland publiken, blev ändå inte särskilt långvarig. I synnerhet inte när pigge Marko Bjedov gjorde 3-1 på ett skott i högerläge inne i straffområdet.

Faktum är att SFF skapade massor med högklassiga målchanser under matchens avslutning, allra närmast kom Andelo Vekic som bland annat prickade stolpen.

Seriespelet för de främsta Säffle-lagen har utan tvekan inletts på bästa sätt. Segrar för SFF och SKS i Värmlands-fyran och så i lördags så fixade Säffle FF tre stabila poäng också när Division 3 rullade i gång med match mot Villastaden på konstgräset på Sporthälla.

Tränare Mikael Lönn var självklart nöjd med segern och att poängen trillade in redan från start i serien. Samtidigt fanns det en hel del som inte var tillräckligt bra för att han skulle vara fullständigt belåten.

– Vi har ju fått en perfekt start absolut och det är jätteskönt med tre poäng. Men det var lite för mycket av att blanda och ge i matchen så riktigt nöjd är jag faktiskt inte, sade han efter slutsignalen.

Felfri start

Under de första 20-25 minuterna av lördagens match fanns det dock inget att anmärka på när det gäller hemmaspelarnas sätt att agera. Spelidén syntes tydligt inledningsvis och den fungerade fullt ut. Det var få bolltapp och även i trängda situationer så lyckades FF-laget att spela sig genom och förbi Villastadens press. Kul att se.

De få gånger bortalaget kom fram i något som kunde liknas vid anfallsspel så stressades de snabbt till misstag och tveksamma beslut av aggressiva FF-spelare.

Redan efter sex minuter så kopplade hemmalaget greppet även resultatmässigt. Matchens bäste spelare, Andelo Vekic, visade styrka och finess när han vann en närkamp och sedan, med fantasi och kyla, lobbade retfullt enkelt över Villastadens målvakt.

2-0 kom tio minuter senare. Rickard Anderssons väl slagna hörna letades sig direkt in i mål efter ett målvaktsingripande som inte höll yppersta klass.

FF hade gott om chanser och borde nog ha gjort ytterligare ett par mål redan i första halvlek. Man kom runt på bägge kanterna och skapade flera farliga situationer. Inte minst på högerkanten, med Andelo Vekic och Markus Börjesson, så var det långa stunder klasskillnad mellan offensiven och Villastadens försvarsspel.

Med tanken på att hemmalagets försvarslinje, med Sebastian Karlsson i målet och mittbacken Patrik Persson som fältherre, inte hade några som helst svårigheter att stå emot gästernas uddlösa anfallsspel så kändes ledningen med 2-0 i halvlek minst sagt trygg.

Men, som sagt, spelmässigt så var det lite upp och ner i hemmalaget denna dag. I synnerhet i andra halvlek så blev det långa stunder fler felpass, felbeslut och ett större bollinnehav för Villastaden som följd.

Lite oroligt

När sedan 2-1 kom efter knappa tio minuter i andra så blev det mer oroligt, både på plan och bland publiken.

– Vi blir lite för bekväma tycker jag. Bollen går lite långsamt för oss och så får vi inte agera. Sedan tycker jag ändå att vi tar tillbaka kommandot och avslutar bra, säger Mikael Lönn.

Så var det, och den där oron bland publiken, blev ändå inte särskilt långvarig. I synnerhet inte när pigge Marko Bjedov gjorde 3-1 på ett skott i högerläge inne i straffområdet.

Faktum är att SFF skapade massor med högklassiga målchanser under matchens avslutning, allra närmast kom Andelo Vekic som bland annat prickade stolpen.