2015-04-10 12:55

2015-04-10 12:55

Dyrt falsklarm i Annelund

SÄFFLE: Ambulanshelikoptern tillkallades

Vid lunchtid på fredagen larmades SOS om en olycka i Annelund, Säffle. En man skulle ligga fastklämd under en bil.

Räddningstjänsten, ambulans och polis var snabbt på plats, men ingenstans hittades mannen.

– Vi ringde upp numret som larmet kom ifrån och fick veta att han i stället skulle vara fastklämd i en tvättstuga i ett av husen vid Annelundstorget. Vi tittade igenom alla tvättstugor men det finns ingen skadad person någonstans. Vi misstänker att det rör sig om ett falsklarm, sa räddningsledare Karsten Herskind.

Ett oerhört kostsamt sådant. Då man befarade att en man skulle ligga svårt skadad under ett fordon tillkallades även ambulanshelikoptern, som cirkulerade över Annelund under tiden att räddningspersonal letade.

Flera försök gjordes att ringa upp numret larmet kom ifrån, men ingen svarade.

– Vi får se vad som händer nu. Det är oerhört frustrerande, avslutar Herskind.

Räddningstjänsten, ambulans och polis var snabbt på plats, men ingenstans hittades mannen.

– Vi ringde upp numret som larmet kom ifrån och fick veta att han i stället skulle vara fastklämd i en tvättstuga i ett av husen vid Annelundstorget. Vi tittade igenom alla tvättstugor men det finns ingen skadad person någonstans. Vi misstänker att det rör sig om ett falsklarm, sa räddningsledare Karsten Herskind.

Ett oerhört kostsamt sådant. Då man befarade att en man skulle ligga svårt skadad under ett fordon tillkallades även ambulanshelikoptern, som cirkulerade över Annelund under tiden att räddningspersonal letade.

Flera försök gjordes att ringa upp numret larmet kom ifrån, men ingen svarade.

– Vi får se vad som händer nu. Det är oerhört frustrerande, avslutar Herskind.