2015-04-06 12:46

2015-04-06 12:46

Hemvändardag med påsktema

LÅNGSERUD: Många gick påskpromenaden

Folkfest. Solsken men lite kyligt var vädret när årets påskpromenad i Långserud ägde rum. Närmare 150 personer i alla åldrar hade mött upp vid Långseruds hembygdsgård för att först byta påskbrev.

Det fanns påskgubbar och påskkärringar av alla slag men även en hel del andra mer eller mindre skräckinjagande uppenbarelser. Påskpromenaden föregick sedan längs ”gamla” E 18 förbi Hillertströms upp till ”Malmqvists godishink”. Det är ett ställe där många stannar till för att smaka en liten godisbit.

Nästa anhalt är Smedgården där de boende bjuds både på påskbrev, godis och inte minst välkomna kramar. Rundan avslutas nere vid Långseruds hembygdsgård där det väntar varm korv, bröd och saft på barnen och inne i värmen kan de som vill dricka kaffe samt äta en god påskbakelse. Det fanns även Långserudsknäcke att köpa och brödpåsarna hade god åtgång. Bakom arrangemanget står Långseruds Hembygdsförening och av uppslutningen att döma lär det bli fler gånger.

– Det har ju faktiskt blivit något av en ”hemvändardag”, menade flera.

Det fanns påskgubbar och påskkärringar av alla slag men även en hel del andra mer eller mindre skräckinjagande uppenbarelser. Påskpromenaden föregick sedan längs ”gamla” E 18 förbi Hillertströms upp till ”Malmqvists godishink”. Det är ett ställe där många stannar till för att smaka en liten godisbit.

Nästa anhalt är Smedgården där de boende bjuds både på påskbrev, godis och inte minst välkomna kramar. Rundan avslutas nere vid Långseruds hembygdsgård där det väntar varm korv, bröd och saft på barnen och inne i värmen kan de som vill dricka kaffe samt äta en god påskbakelse. Det fanns även Långserudsknäcke att köpa och brödpåsarna hade god åtgång. Bakom arrangemanget står Långseruds Hembygdsförening och av uppslutningen att döma lär det bli fler gånger.

– Det har ju faktiskt blivit något av en ”hemvändardag”, menade flera.