2015-03-26 06:00

2015-03-26 10:50

300 sökte fyra roller hos Säffleoperan

SÄFFLE: 300 ville komma på audition hos Säffleoperan inför nästa produktion

Audition. I höst sätter Säffleoperan upp Broadway-musikalen The Producers. I måndags var det audition och 300 dansare och sångare från hela landet var med och sökte de fyra roller som ska tillsättas.

I takt med framgångarna och succéerna har intresset för Säffleoperans produktioner ökat för varje år och inför höstens produktion är det fler artister än någonsin som vill komma till Säffle.

– Vi hade 300 sökanden till de fyra större roller som ska tillsättas. Vi valde efter en grovgallring ut drygt 40 som fick komma hit och visa vad de kan av sång, dans och skådespeleri. Efter att ha sett alla 40 i aktion kan man bara konstatera att det var riktigt hög klass på allihop, säger regissören Mattias Palm.

Erfarna artister

Det var nämligen sökanden med erfarenhet från många stora svenska scener och produktioner vilket gör att Mattias och hans närmaste – inte minst producenten Tobias Norelius och koreografen Johanna Norelius – får ett angenämt dilemma när de ska välja ut vilka fyra som till slut får stå i rampljuset på Säffleoperans scen i höst.

– Det blir jättesvårt eftersom det var så många bra och vi kommer att kalla hit flera av dem en gång till. Vi måste se mer på detaljer, hur de fungerar ihop med andra människor och så vidare. Det är mycket som måste stämma, förklarar Mattias.

Det stora intresset för produktionen tar Mattias Palm som ytterligare ett tecken på det goda anseende som Säffleoperans har i branschen.

– Säffleoperan är ett begrepp bland dansare och sångare och det är roligt att så många duktiga och erfarna artister vill komma hit. Det var också roligt att höra vilket starkt intryck Medborgarhusets scen och salong gjorde på de som inte varit här tidigare, säger Mattias.

The Producers har premiär den 3 oktober.

I takt med framgångarna och succéerna har intresset för Säffleoperans produktioner ökat för varje år och inför höstens produktion är det fler artister än någonsin som vill komma till Säffle.

– Vi hade 300 sökanden till de fyra större roller som ska tillsättas. Vi valde efter en grovgallring ut drygt 40 som fick komma hit och visa vad de kan av sång, dans och skådespeleri. Efter att ha sett alla 40 i aktion kan man bara konstatera att det var riktigt hög klass på allihop, säger regissören Mattias Palm.

Erfarna artister

Det var nämligen sökanden med erfarenhet från många stora svenska scener och produktioner vilket gör att Mattias och hans närmaste – inte minst producenten Tobias Norelius och koreografen Johanna Norelius – får ett angenämt dilemma när de ska välja ut vilka fyra som till slut får stå i rampljuset på Säffleoperans scen i höst.

– Det blir jättesvårt eftersom det var så många bra och vi kommer att kalla hit flera av dem en gång till. Vi måste se mer på detaljer, hur de fungerar ihop med andra människor och så vidare. Det är mycket som måste stämma, förklarar Mattias.

Det stora intresset för produktionen tar Mattias Palm som ytterligare ett tecken på det goda anseende som Säffleoperans har i branschen.

– Säffleoperan är ett begrepp bland dansare och sångare och det är roligt att så många duktiga och erfarna artister vill komma hit. Det var också roligt att höra vilket starkt intryck Medborgarhusets scen och salong gjorde på de som inte varit här tidigare, säger Mattias.

The Producers har premiär den 3 oktober.