2015-03-21 06:00

2015-03-23 10:18

Adam vill hjälpa sjuka barn

SÄFFLE: Samlar in pengar till Barncancerfonden med barndisco på Harrys

8-årige Adam Bengtsson är en godhjärtad och handlingskraftig kille som vill göra något bra för att hjälpa sjuka barn. Ett barndisco på Harrys ska sätt fart på den insamling som Adam har startat.

Adam går i tvåan i Värmlandsbros skola. Han tycker inte att barn ska vara sjuka. Därför har han dragit i gång en insamling för att få ihop pengar att skicka till Barncancerfonden. Adam stöttas av Barncancerfonden genom en kampanj som heter Hjälp Adam hjälpa.

– Jag vill göra något bra för andra barn, förklarar Adam.

Disco på Harrys

Hans stora projekt i insamlingen är ett barndisco som han ordnar på Harrys övervåning på skärtorsdagen. Dit har han bjudit in alla barn i Säffle från förskolan till sexan. Det kommer att bli en helkväll att minnas och ett disco med extra allt: ljud, ljus, musik, tävlingar. Morfar Christer Dalin tvekade inte en sekund när Adam frågade om han fick låna discot och bjuda in alla barn.

– Det kommer att kosta 30 kronor i inträde men jag ska skicka alla pengar till Barncancerfonden. Det är flera som redan har börjat skänka pengar och det har redan kommit in nästan 2 000 kronor, berättar Adam som också fått fina priser till tävlingar som ska hållas.

De minsta barnen äger discot fram till sjutiden då de större barnen tar över. Adam är övertygad om att det blir en rolig kväll.

– Det är kul med disco och det här är ett roligt ställe, lovar han.

Är det inte mycket att tänka på när du gör en så här stor grej?

– Nej, jag är inte bekymrad. Det är bara roligt och jag hoppas att det ska bli mycket pengar till slut.

Adam går i tvåan i Värmlandsbros skola. Han tycker inte att barn ska vara sjuka. Därför har han dragit i gång en insamling för att få ihop pengar att skicka till Barncancerfonden. Adam stöttas av Barncancerfonden genom en kampanj som heter Hjälp Adam hjälpa.

– Jag vill göra något bra för andra barn, förklarar Adam.

Disco på Harrys

Hans stora projekt i insamlingen är ett barndisco som han ordnar på Harrys övervåning på skärtorsdagen. Dit har han bjudit in alla barn i Säffle från förskolan till sexan. Det kommer att bli en helkväll att minnas och ett disco med extra allt: ljud, ljus, musik, tävlingar. Morfar Christer Dalin tvekade inte en sekund när Adam frågade om han fick låna discot och bjuda in alla barn.

– Det kommer att kosta 30 kronor i inträde men jag ska skicka alla pengar till Barncancerfonden. Det är flera som redan har börjat skänka pengar och det har redan kommit in nästan 2 000 kronor, berättar Adam som också fått fina priser till tävlingar som ska hållas.

De minsta barnen äger discot fram till sjutiden då de större barnen tar över. Adam är övertygad om att det blir en rolig kväll.

– Det är kul med disco och det här är ett roligt ställe, lovar han.

Är det inte mycket att tänka på när du gör en så här stor grej?

– Nej, jag är inte bekymrad. Det är bara roligt och jag hoppas att det ska bli mycket pengar till slut.

Hjälp Adam hjälpa

Vill du lämna ett bidrag till Adam Bengtssons insamling? I så fall kan du göra det genom Barncancerfonden. Klicka in dig på: http://www.