2015-03-06 10:34

2015-03-06 10:35

ST:s chefredaktör kan få journalistpris

SÄFFLE: "Stolt och rörd"

Säffle-Tidningens chefredaktör Solveig Voyce är nominerad till Värmlands Journalistpris 2014.

Den bästa journalistiska prestationen i länet hyllas varje år av Värmlands Journalistförening. Fem kandidater har nominerats till årets utmärkelse. De nominerade är Mari Stenström P4 Värmland för intervjuserien Partipiskan som gjordes tillsammans med komikern Kristoffer Appelquist inför valet, Per Mojanis, Daniel Larsson och Kjell Martinson på Nya Wermlands-Tidningen för deras arbete med att avslöja Konsumskandalen, Morgan Schmidt på Värmlands Folkblad för granskningen av Värmlands Näringslivsutveckling AB, Rino Rotevatn på SVT Värmlandsnytt för sin serie om Norgebarnen.

Och så ST:s chefredaktör, som nomineras för att hon i sina ledare tydligt står upp mot mörka krafter – trots anonyma hot och trakasserier.

– Jag är stolt och rörd över att vara nominerad, säger Solveig. Det är stort att vara kandidat tillsammans med de övriga nominerade, som är starka exempel på att det finns riktigt bra journalistik i Värmland.

Vem som får ta emot årets utmärkelse vet vi den 19 mars när vinnaren presenteras på Värmlands Journalistförenings årsmöte.

Den bästa journalistiska prestationen i länet hyllas varje år av Värmlands Journalistförening. Fem kandidater har nominerats till årets utmärkelse. De nominerade är Mari Stenström P4 Värmland för intervjuserien Partipiskan som gjordes tillsammans med komikern Kristoffer Appelquist inför valet, Per Mojanis, Daniel Larsson och Kjell Martinson på Nya Wermlands-Tidningen för deras arbete med att avslöja Konsumskandalen, Morgan Schmidt på Värmlands Folkblad för granskningen av Värmlands Näringslivsutveckling AB, Rino Rotevatn på SVT Värmlandsnytt för sin serie om Norgebarnen.

Och så ST:s chefredaktör, som nomineras för att hon i sina ledare tydligt står upp mot mörka krafter – trots anonyma hot och trakasserier.

– Jag är stolt och rörd över att vara nominerad, säger Solveig. Det är stort att vara kandidat tillsammans med de övriga nominerade, som är starka exempel på att det finns riktigt bra journalistik i Värmland.

Vem som får ta emot årets utmärkelse vet vi den 19 mars när vinnaren presenteras på Värmlands Journalistförenings årsmöte.