2015-03-04 16:02

2015-03-13 13:41

Våldsman åtalas för grovt överfall

SÄFFLE

En 24-årig man från Åmål har åtalats för det våldsamma överfall som skedde i en lägenhet i centrala Säffle i slutet av januari då en Säfflebo misshandlades grovt i sitt hem.

Åmålsbon åtalas för att tillsammans med en annan man, båda var maskerade, ha slagit sönder lägenhetsdörren med en yxa och därefter överfallit och misshandlat mannen som bodde i lägenheten. Denne blev slagen i huvudet och mot kroppen med en yxa och en fälgnyckel och åklagaren bedömer misshandel som grov och livsfarlig.

Åmålsbon åtalas för bland annat grov misshandel och hemfridsbrott men också för olaga övergrepp i rättssak då han dagen efter överfallet ska ha ringt upp sitt offer och hotat honom med våld därför att han hade polisanmält händelsen. Åmålsbon åtalas också för samma brott efter att ha hotat också ett kvinnligt vittne med våld.

Åmålsbon åtalas för att tillsammans med en annan man, båda var maskerade, ha slagit sönder lägenhetsdörren med en yxa och därefter överfallit och misshandlat mannen som bodde i lägenheten. Denne blev slagen i huvudet och mot kroppen med en yxa och en fälgnyckel och åklagaren bedömer misshandel som grov och livsfarlig.

Åmålsbon åtalas för bland annat grov misshandel och hemfridsbrott men också för olaga övergrepp i rättssak då han dagen efter överfallet ska ha ringt upp sitt offer och hotat honom med våld därför att han hade polisanmält händelsen. Åmålsbon åtalas också för samma brott efter att ha hotat också ett kvinnligt vittne med våld.