2015-03-03 14:02

2015-03-13 13:41

Gjorde inbrott två nätter i rad

SÄFFLE: Säfflebo döms för inbrotten i Lidl

I januari utsattes Lidl i Säffle för inbrott två nätter i rad. Nu har en 30-årig Säfflebo blivit dömd för de två brotten. Han döms mot sitt nekande men tingsätten ansåg att hans förklaring var osannolik.

Vid det första inbrottet tog sig tjuven in i butiken genom att krossa en ruta. Därefter stoppade han fem stockar snus, värda 2 145 kronor, i en medhavd kasse och försvann från platsen. Dock glömde tjuven att ta med sig stöldgodset som hittades i butiken när personalen kom till butiken nästa morgon.

Fann många spår

På platsen hittade polisen också många spår efter tjuven, bland annat blod sedan tjuven skurit sig då han försökte bryta upp ett låst skåp där cigaretter förvarades. Han filmades också av butikens övervakningskameror. Kassen som hittades kunde också spåras till honom.

Nästa natt skedde ett nytt inbrott. Tjuven tog sin i butiken genom att krossa en ny ruta och plockade på sig cigaretter till ett värde av 2 408 kronor. När polisen kom till platsen fann man fotspår i snön, spår som ledde till en lägenhet i närheten där 30-åringen påträffades med stöldgodset.

Bortförklaringar

Mannen förnekade brotten. Han förklarade att blodet och fingeravtrycken på brottsplatsen hade kommit dit när han varit i butiken som kund. Den upphittade kassen förklarade han med att någon hade stulit den i tvättstugan. Spåren i snön förklarade han med att han passerat Lidl då han varit på väg mot just tvättstugan. Han förnekade också att det var han som syntes på övervakningsfilmen.

Tingsrätten bedömde hans förklaringar som efterhandskonstruktioner och han dömdes för stöld och försök till stöld. Han dömdes också för grov olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott sedan han orsakat en trafikolycka i Karlstad då han körde bil påverkad av amfetamin.

Vid det första inbrottet tog sig tjuven in i butiken genom att krossa en ruta. Därefter stoppade han fem stockar snus, värda 2 145 kronor, i en medhavd kasse och försvann från platsen. Dock glömde tjuven att ta med sig stöldgodset som hittades i butiken när personalen kom till butiken nästa morgon.

Fann många spår

På platsen hittade polisen också många spår efter tjuven, bland annat blod sedan tjuven skurit sig då han försökte bryta upp ett låst skåp där cigaretter förvarades. Han filmades också av butikens övervakningskameror. Kassen som hittades kunde också spåras till honom.

Nästa natt skedde ett nytt inbrott. Tjuven tog sin i butiken genom att krossa en ny ruta och plockade på sig cigaretter till ett värde av 2 408 kronor. När polisen kom till platsen fann man fotspår i snön, spår som ledde till en lägenhet i närheten där 30-åringen påträffades med stöldgodset.

Bortförklaringar

Mannen förnekade brotten. Han förklarade att blodet och fingeravtrycken på brottsplatsen hade kommit dit när han varit i butiken som kund. Den upphittade kassen förklarade han med att någon hade stulit den i tvättstugan. Spåren i snön förklarade han med att han passerat Lidl då han varit på väg mot just tvättstugan. Han förnekade också att det var han som syntes på övervakningsfilmen.

Tingsrätten bedömde hans förklaringar som efterhandskonstruktioner och han dömdes för stöld och försök till stöld. Han dömdes också för grov olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott sedan han orsakat en trafikolycka i Karlstad då han körde bil påverkad av amfetamin.