2015-02-18 13:55

2015-02-18 13:55

Farlig väg kritiseras

TRAFIK: Vill ha säkrare E18

Att många vill bygga ut E18 på den svenska sidan är ingen nyhet. Politiker har i många år kämpat för att E18 väster om Karlstad ska förbättras. Nu höjer yrkesförarna rösten.
– Jag ser vansinnesomkörningar varje gång jag är på väg till Norge, menar Therese Thörner som kör sträckan ofta.

Therese Thörner, lastbilschaufför från Säffle, är bekymrad över att E18 inte håller måttet.

– När man kört förbi Segmon och fortsätter upp mot Årjäng så börjar det. Vansinnesomkörningar som är möjliga på grund av att vägen ser ut som den gör. En 2+1-väg från Valnäs måste gå att ordna, menar hon. Vägen måste bli säkrare, annars väntar fler olyckor.

I Norge kommer man att satsa 12 miljarder kronor på en utbyggnad av vägen mellan riksgränsen och Vinterbro. Kjell Ericsson, tidigare kommunalråd i Årjäng, tar fram skämskudden när han ser hur mycket pengar som investeras i att göra E18 mer säker på den svenska sidan.

– Vi svenskar borde skämmas i jämförelse med vilka satsningar som gjorts på E18 i Östfold, säger han till NWT.

Och ingen större ljusning på investeringsfronten finns att se heller. Under de närmaste 10 åren är ”bara” 440 miljoner kronor planerade för en ombyggnation över Sörmon. E18 väster om Karlstad är inte prioriterad.

– Jag stöttar dem som vill bygga ut vägen fullt ut i deras kamp för en säkrare väg, säger Therese Thörner.

Therese vet vad hon pratar om.

– Den farligaste platsen på mitt jobb är inte när jag lastar på eller av, det är på vägen.

Therese Thörner, lastbilschaufför från Säffle, är bekymrad över att E18 inte håller måttet.

– När man kört förbi Segmon och fortsätter upp mot Årjäng så börjar det. Vansinnesomkörningar som är möjliga på grund av att vägen ser ut som den gör. En 2+1-väg från Valnäs måste gå att ordna, menar hon. Vägen måste bli säkrare, annars väntar fler olyckor.

I Norge kommer man att satsa 12 miljarder kronor på en utbyggnad av vägen mellan riksgränsen och Vinterbro. Kjell Ericsson, tidigare kommunalråd i Årjäng, tar fram skämskudden när han ser hur mycket pengar som investeras i att göra E18 mer säker på den svenska sidan.

– Vi svenskar borde skämmas i jämförelse med vilka satsningar som gjorts på E18 i Östfold, säger han till NWT.

Och ingen större ljusning på investeringsfronten finns att se heller. Under de närmaste 10 åren är ”bara” 440 miljoner kronor planerade för en ombyggnation över Sörmon. E18 väster om Karlstad är inte prioriterad.

– Jag stöttar dem som vill bygga ut vägen fullt ut i deras kamp för en säkrare väg, säger Therese Thörner.

Therese vet vad hon pratar om.

– Den farligaste platsen på mitt jobb är inte när jag lastar på eller av, det är på vägen.