2015-02-17 06:00

2015-03-13 13:41

Dumpat knark förbryllar polisen

SÄFFLE: Flera Säfflebor hittade droger

På flera platser i centrala har bortkastad narkotika hittats av flera Säfflebor.
– Väldigt förbryllande, säger Urban Bengtsson på Säfflepolisen om den upphittade marijuanan.

Strax efter klockan två natten till fredagen fick polisen in en anmälan från en person hade hittat blad från en marijuana-planta, som hade kastats vid en gångväg i centrala Säffle. Personen berättade för polisen att hon lade bladen i en soptunna på platsen.

Senare på dagen polisanmälde en annan Säfflebo att han hade hittat sex marijuana-blad kastade i en papperskorg utanför järnvägstationen.

Utöver de två polisanmälda fynden har flera Säfflebor också ringt ST och berättat att de på olika platser hittat marijuana-blad, både i form av färska gröna blad och i torkad form förpackat i portionspåsar.

Polisen förbryllad

Polisen är förbryllad över de ovanliga fynden.

– Det är mycket märkligt. Jag har aldrig varit med om något liknande förut och undrar naturligtvis vad det är som har hänt. Spontant tycker jag det är skönt att bladen inte hamnade i orätta händer, säger Urban Bengtsson på Säfflepolisen.

Två polisanmälningar är gjorda men Urban Bengtsson berättar att polisen i nuläget inte kommer att starta någon utredning.

– Det är i princip lönlöst att spåra ägaren och jag tror inte att någon kommer att höra av sig till oss och anmäla att vederbörande förlorat sin ”maja”, säger Urban Bengtsson.

Strax efter klockan två natten till fredagen fick polisen in en anmälan från en person hade hittat blad från en marijuana-planta, som hade kastats vid en gångväg i centrala Säffle. Personen berättade för polisen att hon lade bladen i en soptunna på platsen.

Senare på dagen polisanmälde en annan Säfflebo att han hade hittat sex marijuana-blad kastade i en papperskorg utanför järnvägstationen.

Utöver de två polisanmälda fynden har flera Säfflebor också ringt ST och berättat att de på olika platser hittat marijuana-blad, både i form av färska gröna blad och i torkad form förpackat i portionspåsar.

Polisen förbryllad

Polisen är förbryllad över de ovanliga fynden.

– Det är mycket märkligt. Jag har aldrig varit med om något liknande förut och undrar naturligtvis vad det är som har hänt. Spontant tycker jag det är skönt att bladen inte hamnade i orätta händer, säger Urban Bengtsson på Säfflepolisen.

Två polisanmälningar är gjorda men Urban Bengtsson berättar att polisen i nuläget inte kommer att starta någon utredning.

– Det är i princip lönlöst att spåra ägaren och jag tror inte att någon kommer att höra av sig till oss och anmäla att vederbörande förlorat sin ”maja”, säger Urban Bengtsson.