2015-02-16 17:22

2015-03-13 13:41

Stadsbuss till Guttane

SÄFFLE: Förändring i stadstrafiken

Stadsbussen kommer att gå ända ut till Guttane när handelsplatsen blir klar i vår. Men det är ingen ny buss som sätts in. I stället förlängs linje 80 med en hållplats.

Kommunen dementerar ryktet som säger att en särskild shoppingbuss ska sättas in till Guttane när den nya handelsplatsen öppnas i maj. Men så blir det inte.

– Däremot kommer linje 80 att förlängas och anpassas. I dag finns linjens sista hållplats vid Gamla Åmålsvägen men linjen förlängs så att den sista hållplatsen kommer att finnas i Guttane så att de som vill ta bussen dit ska få den möjligheten, förklarar Pia Proper som är tf näringslivschef på Säffle kommun.

Linje 80 utgår en gång i timmen från vårdcentralen vid sjukhuset och går via Annelund och Höglunda. Bland annat passeras ICA Supermarket, Köpcentrum 45, Resecentrum, Hermes och Forskningen. Linjens vändpunkt finns vid en hållplats på Gamla Åmålsvägen men kommer att flyttas till Guttane.

Några ökade kostnader kommer inte att uppstå i samband med förändringen.

Kommunen dementerar ryktet som säger att en särskild shoppingbuss ska sättas in till Guttane när den nya handelsplatsen öppnas i maj. Men så blir det inte.

– Däremot kommer linje 80 att förlängas och anpassas. I dag finns linjens sista hållplats vid Gamla Åmålsvägen men linjen förlängs så att den sista hållplatsen kommer att finnas i Guttane så att de som vill ta bussen dit ska få den möjligheten, förklarar Pia Proper som är tf näringslivschef på Säffle kommun.

Linje 80 utgår en gång i timmen från vårdcentralen vid sjukhuset och går via Annelund och Höglunda. Bland annat passeras ICA Supermarket, Köpcentrum 45, Resecentrum, Hermes och Forskningen. Linjens vändpunkt finns vid en hållplats på Gamla Åmålsvägen men kommer att flyttas till Guttane.

Några ökade kostnader kommer inte att uppstå i samband med förändringen.