2015-02-11 15:04

2015-02-11 15:04

Får bidrag för tälthyra

SÄFFLE: Kommunen beviljar ansökan

I måndags beslutade kommunstyrelsen att ge föreningsbidrag till föreningen Elsa och Säffle FF för tälthyra under Torgfesten.

ST skrev nyligen om hur Säffle FF som arrangerar Torgfesten ville ha ett besked från kommunen innan de börjar planera årets torgfest. Säffle FF har via föreningen Elsa ansökt om pengar från kommunen till hyra av tält. Jörgen Nordmarker, ordförande i Säffle FF, uppgav då att de behöver ett besked så snart som möjligt.

Nu har det kommit ett besked. Kommunalrådet Dag Rogne (C) tog upp frågan som ett extraärende på kommunstyrelsens möte i måndags. Där klubbades det igenom att kommunen beviljar föreningsbidrag för hyra av tält.

Leif Pettersson (SiV) yrkade avslag på Dag Rognes yrkande om att bevilja ansökan. Beslutet blev ändå att kommunen beviljar 100 000 kronor till föreningen för tälthyra. Leif Pettersson reserverade sig mot beslutet.

ST skrev nyligen om hur Säffle FF som arrangerar Torgfesten ville ha ett besked från kommunen innan de börjar planera årets torgfest. Säffle FF har via föreningen Elsa ansökt om pengar från kommunen till hyra av tält. Jörgen Nordmarker, ordförande i Säffle FF, uppgav då att de behöver ett besked så snart som möjligt.

Nu har det kommit ett besked. Kommunalrådet Dag Rogne (C) tog upp frågan som ett extraärende på kommunstyrelsens möte i måndags. Där klubbades det igenom att kommunen beviljar föreningsbidrag för hyra av tält.

Leif Pettersson (SiV) yrkade avslag på Dag Rognes yrkande om att bevilja ansökan. Beslutet blev ändå att kommunen beviljar 100 000 kronor till föreningen för tälthyra. Leif Pettersson reserverade sig mot beslutet.