2015-02-02 17:43

2015-02-03 09:29

Första dagen som Säffles kommunchef

SÄFFLE: Nu har Ingemar Rosén tillträtt sina nya tjänst

På måndagen gjorde Säffles nya kommunchef Ingemar Rosén sin första dag på nya jobbet.

Ingemar Roséns första dag som kommunchef var intensiv med ett fullspäckat schema. Han hann med allt från att lära sig var kaffeautomaten står till givande samtal om Säffles utvecklingsmöjligheter. Ingemar Rosén lät både glad och förväntansfull när ST mötte honom i slutet på hans första arbetsdag.

– Det känns jättebra, både spännande och roligt, säger Ingemar Rosén.

Under måndagen blev nya kommunchefen presenterad i kommunhuset. Han berättar att det väntar presentationer av kommunens övriga verksamheter under veckan. Under tisdagen ska han hålla sitt första ledningsmöte, där alla kommunens förvaltningschefer samlas.

Tror på framtiden

I november presenterades Ingemar Rosén som Säffles nya kommunchef. Han jobbade tidigare som kommunchef i Årjängs kommun.

Ingemar Rosén har bott i Säffle kommun sedan 2008 då han valde att flytta från centrala Göteborg till Säffles landsbygd. Han upplever att han har fått mycket positiv respons både från medarbetare, politiker och folk på stan sedan det blev klart att han fått tjänsten.

– Jag har en tydlig förväntan på mig. Jag har aldrig fått så mycket kommentarer inför ett jobb tidigare, säger han.

Ingemar Rosén tycker att han har märkt av en framtidstro och en utvecklingsvilja redan under sin första dag i kommunhuset.

– Jag upplever att det finns ett stort intresse. Många vill och hoppas mycket kring att utveckla kommunen. Det finns många idéer för hur man kan utveckla verksamheten. Det är väldigt roligt, säger han.

Nå medborgarna

Han tror också att det är viktigt att nå ut till medborgarna med den utvecklingsvilja som han ser finns inom kommunen.

– Man måste leva med sina svagheter och man måste uppskatta sina fördelar. Det finns många fördelar med Säffle. Jag valde att flytta hit så jag vet ju.

Ingemar Rosén poängterar att kommunens arbete är viktigt.

– Det kommunen gör berör så många på olika sätt och då är det viktigt att vi gör det bra, säger han.

Vad anser du är en kommunchefs viktigaste uppgift?

– Kommunchefen har en viktig roll i att se till att kontaktytan mellan politiken och organisationen fungerar. Att skapa och se till att kontaktytan fungerar och att rollerna är tydliga. Det är ett jätteviktigt jobb, säger Ingemar Rosén.

Ingemar Roséns första dag som kommunchef var intensiv med ett fullspäckat schema. Han hann med allt från att lära sig var kaffeautomaten står till givande samtal om Säffles utvecklingsmöjligheter. Ingemar Rosén lät både glad och förväntansfull när ST mötte honom i slutet på hans första arbetsdag.

– Det känns jättebra, både spännande och roligt, säger Ingemar Rosén.

Under måndagen blev nya kommunchefen presenterad i kommunhuset. Han berättar att det väntar presentationer av kommunens övriga verksamheter under veckan. Under tisdagen ska han hålla sitt första ledningsmöte, där alla kommunens förvaltningschefer samlas.

Tror på framtiden

I november presenterades Ingemar Rosén som Säffles nya kommunchef. Han jobbade tidigare som kommunchef i Årjängs kommun.

Ingemar Rosén har bott i Säffle kommun sedan 2008 då han valde att flytta från centrala Göteborg till Säffles landsbygd. Han upplever att han har fått mycket positiv respons både från medarbetare, politiker och folk på stan sedan det blev klart att han fått tjänsten.

– Jag har en tydlig förväntan på mig. Jag har aldrig fått så mycket kommentarer inför ett jobb tidigare, säger han.

Ingemar Rosén tycker att han har märkt av en framtidstro och en utvecklingsvilja redan under sin första dag i kommunhuset.

– Jag upplever att det finns ett stort intresse. Många vill och hoppas mycket kring att utveckla kommunen. Det finns många idéer för hur man kan utveckla verksamheten. Det är väldigt roligt, säger han.

Nå medborgarna

Han tror också att det är viktigt att nå ut till medborgarna med den utvecklingsvilja som han ser finns inom kommunen.

– Man måste leva med sina svagheter och man måste uppskatta sina fördelar. Det finns många fördelar med Säffle. Jag valde att flytta hit så jag vet ju.

Ingemar Rosén poängterar att kommunens arbete är viktigt.

– Det kommunen gör berör så många på olika sätt och då är det viktigt att vi gör det bra, säger han.

Vad anser du är en kommunchefs viktigaste uppgift?

– Kommunchefen har en viktig roll i att se till att kontaktytan mellan politiken och organisationen fungerar. Att skapa och se till att kontaktytan fungerar och att rollerna är tydliga. Det är ett jätteviktigt jobb, säger Ingemar Rosén.