2015-01-13 13:55

2015-01-20 23:15

Beslut om fastighetsköp

SÄFFLE: Kommunen vill satsa på Ekenäs

Nu har kommunstyrelsen tagit beslutet.
Kommunen förvärvar en fastighet på Ekenäs för 1,7 miljoner kronor.
Syftet med köpet – satsa på och utveckla gästhamnen.

Säffle-Tidningen har tidigare berättat om planerna som finns på ett kommunalt fastighetsförvärv på Ekenäs.

Det handlar om en fastighet, en byggnad och en tomt, som angränsar till den redan kommunägda marken där bland annat gästhamnen ligger. Frågan har varit uppe i kommunstyrelsens arbetsutskott för beredning. Vid måndagens möte så behandlade även kommunstyrelsen fastighetsförvärvet.

– Det här är en strategisk investering först och främst. Den ger oss möjlighet att fortsätta utvecklingen med gästhamnen. Vi får mer utrymme, möjlighet till fler båtplatser och dessutom ett hus som kan användas på olika sätt, säger kommunstyrelsens ordförande Dag Rogne (C).

Utvecklingsplanerna för gästhamnen innehåller bland annat en satsning på restaurangen med nytt kök och en inbyggnad av uteserveringen. När det gäller byggnaden som ingår i fastighetsförvärvet så har det talats om ett tänkbart vandrarhem eller pensionat.

Beslutet i kommunstyrelsen togs utan votering.

Moderaterna lade fram ett eget förslag om avslag till att köpa fastigheten.

Dock utan att få något gehör för detta.

Innan köpet formellt kan genomföras så ska även kommunfullmäktige säga sitt.

Säffle-Tidningen har tidigare berättat om planerna som finns på ett kommunalt fastighetsförvärv på Ekenäs.

Det handlar om en fastighet, en byggnad och en tomt, som angränsar till den redan kommunägda marken där bland annat gästhamnen ligger. Frågan har varit uppe i kommunstyrelsens arbetsutskott för beredning. Vid måndagens möte så behandlade även kommunstyrelsen fastighetsförvärvet.

– Det här är en strategisk investering först och främst. Den ger oss möjlighet att fortsätta utvecklingen med gästhamnen. Vi får mer utrymme, möjlighet till fler båtplatser och dessutom ett hus som kan användas på olika sätt, säger kommunstyrelsens ordförande Dag Rogne (C).

Utvecklingsplanerna för gästhamnen innehåller bland annat en satsning på restaurangen med nytt kök och en inbyggnad av uteserveringen. När det gäller byggnaden som ingår i fastighetsförvärvet så har det talats om ett tänkbart vandrarhem eller pensionat.

Beslutet i kommunstyrelsen togs utan votering.

Moderaterna lade fram ett eget förslag om avslag till att köpa fastigheten.

Dock utan att få något gehör för detta.

Innan köpet formellt kan genomföras så ska även kommunfullmäktige säga sitt.