2014-12-17 09:38

2015-01-20 23:11

Vem blir Säffles nästa skolchef?

SÄFFLE: Beslut väntas i januari

Ny kommunchef har redan rekryterats.
Nästa bit i kommunledningspusslet utgörs av den framtida skolchefen.
– Vi har två kandidater kvar och förhoppningsvis kan ett beslut fattas i januari, säger personalchefen Annette Sörensen.

Det gångna året har varit en period av ovisshet, dubbeljobb och sökande inom kommunledningen i Säffle.

Flera tunga poster har inte haft permanent besättning med följd att rekryteringsarbete utgjort en påtaglig del av verkligheten.

Nu börjar saker och ting falla på plats. Ingemar Rosén anställdes som kommunchef tidigare i höst och han tillträder sin tjänst 1 februari. Ny socialchef, kulturchef och chef för Musikskolan har också anställts under året och nu så är det alltså dags för ny barn- och utbildningschef.

Första möte

Det är rekryteringsfirman Experis som har hand om intervjuer och urval när det gäller den framtida skolchefen.

– Vi har haft ett första möte med Experis där vi fått en kandidatpresentation. Där fanns det egentligen tre riktigt starka kandidater men nu har vi två kvar då en av dessa hoppade av, berättar personalchefen och tillförordnade kommunchefen Annette Sörensen.

Sedan i våras så har Elisabeth Solberg, tidigare biträdande förvaltningschef, fungerat som tillförordnad barn- och utbildningschef. Hennes förordnande förlängdes nyligen av kommunstyrelsens arbetsutskott och hon är också en av de två kvarvarande kandidaterna.

Beslut efter nyår

Något beslut om vem av de två som får kommunstyrelsens förtroende hinner inte fattas innan årsskiftet.

Annette Sörensen räknar med att frågan kommer att avgöras i januari och det kommer att vara ett efterlängtat tillskott till organisationen.

– Det kommer kännas bra att bli en komplett kommunledningsgrupp. Och att Ingemar får den starten på sitt jobb som kommunchef med en full besättning. Det har varit mycket fokus på rekryteringar under 2015. Nästa år kan vi börja kavla upp ärmarna och börja jobba ordentligt, säger Annette Sörensen.

Det gångna året har varit en period av ovisshet, dubbeljobb och sökande inom kommunledningen i Säffle.

Flera tunga poster har inte haft permanent besättning med följd att rekryteringsarbete utgjort en påtaglig del av verkligheten.

Nu börjar saker och ting falla på plats. Ingemar Rosén anställdes som kommunchef tidigare i höst och han tillträder sin tjänst 1 februari. Ny socialchef, kulturchef och chef för Musikskolan har också anställts under året och nu så är det alltså dags för ny barn- och utbildningschef.

Första möte

Det är rekryteringsfirman Experis som har hand om intervjuer och urval när det gäller den framtida skolchefen.

– Vi har haft ett första möte med Experis där vi fått en kandidatpresentation. Där fanns det egentligen tre riktigt starka kandidater men nu har vi två kvar då en av dessa hoppade av, berättar personalchefen och tillförordnade kommunchefen Annette Sörensen.

Sedan i våras så har Elisabeth Solberg, tidigare biträdande förvaltningschef, fungerat som tillförordnad barn- och utbildningschef. Hennes förordnande förlängdes nyligen av kommunstyrelsens arbetsutskott och hon är också en av de två kvarvarande kandidaterna.

Beslut efter nyår

Något beslut om vem av de två som får kommunstyrelsens förtroende hinner inte fattas innan årsskiftet.

Annette Sörensen räknar med att frågan kommer att avgöras i januari och det kommer att vara ett efterlängtat tillskott till organisationen.

– Det kommer kännas bra att bli en komplett kommunledningsgrupp. Och att Ingemar får den starten på sitt jobb som kommunchef med en full besättning. Det har varit mycket fokus på rekryteringar under 2015. Nästa år kan vi börja kavla upp ärmarna och börja jobba ordentligt, säger Annette Sörensen.

  • Patrik Otter