2014-12-17 14:03

2015-01-20 23:11

Insamlade kläder börjar delas ut

SÄFFLE: "Är svårt att ta in"

Räck mig handen din samlade in ett ton (!) kläder från generösa Säfflebor som ville hjälpa människor i nöd. Nu har de insamlade kläderna börjat delas ut.

Under förra veckan kom ensamkommande flyktingpojkar för att bli försedda med såväl jackor som varma skor som Säffleborna skänkt till Säffle-Tidningens insamling. I söndags hölls insamlingens sista dag, och även då fortsatte det att ösa in saker.

– Vi har fått otroligt mycket mer saker än vi bett om... Erikshjälpen har fått en del av det skänkta, liksom Röda Korset, berättar Solveig Voyce, chefredaktör på ST.

Hur mycket kläder kom in?

– Runt 700 kassar, och varje kasse vägde mellan 1-2 kilo minst. Ibland mer, då de innehöll skor och vinterjackor. Man kan nog, utan att överdriva, säga att vi fick in över ett ton gåvor. Det är svårt att ta in, fortsätter Solveig.

På tisdagsförmiddagen kom församlingsmedlemmar från Centrumkyrkan till insamlingslokalen för att hämta alla de underkläder och andra gåvor som skänkts till de rumänska tiggarna som finns i Säffle. Senare på eftermiddagen kom Birgitta Jareke, ordförande i Kvinnojouren Frida i Säffle och Åmål. Hon fyllde golv till tak i en stor kombibil med morgonrockar och tofflor som skänkts till kvinnor på flykt från våld.

– Det är otroligt hur många som skänkt morgonrockar. Fantastiskt!, sa hon leende.

Under förra veckan kom ensamkommande flyktingpojkar för att bli försedda med såväl jackor som varma skor som Säffleborna skänkt till Säffle-Tidningens insamling. I söndags hölls insamlingens sista dag, och även då fortsatte det att ösa in saker.

– Vi har fått otroligt mycket mer saker än vi bett om... Erikshjälpen har fått en del av det skänkta, liksom Röda Korset, berättar Solveig Voyce, chefredaktör på ST.

Hur mycket kläder kom in?

– Runt 700 kassar, och varje kasse vägde mellan 1-2 kilo minst. Ibland mer, då de innehöll skor och vinterjackor. Man kan nog, utan att överdriva, säga att vi fick in över ett ton gåvor. Det är svårt att ta in, fortsätter Solveig.

På tisdagsförmiddagen kom församlingsmedlemmar från Centrumkyrkan till insamlingslokalen för att hämta alla de underkläder och andra gåvor som skänkts till de rumänska tiggarna som finns i Säffle. Senare på eftermiddagen kom Birgitta Jareke, ordförande i Kvinnojouren Frida i Säffle och Åmål. Hon fyllde golv till tak i en stor kombibil med morgonrockar och tofflor som skänkts till kvinnor på flykt från våld.

– Det är otroligt hur många som skänkt morgonrockar. Fantastiskt!, sa hon leende.