2014-12-10 15:41

2015-01-20 23:09

Utdelningen har börjat

SÄFFLE: Killarna på Gränden fick nya jackor

I söndags drog Säffle-Tidningens välgörenhetsprojekt Räck mig handen i gång. Det visade sig bli succé. Säfflebor kom med kassar och lådor fyllda med bland annat skor, jackor och halsdukar som de ville skänka bort.

Vädret svänger, och natten mellan måndag och tisdag kom kylan. På tisdagsförmiddagen kom därför pojkarna som bor på Gränden, ett hem för ensamkommande flyktingbarn, till gamla apotekslokalen för att prova de kläder och skor som kommit in. De provade jackor, halsdukar, mössor och vantar. Alla killarna kunde gå därifrån med en varsin påse med plagg som kan vara sköna att ha i vinter och som gör att de klarar den första kylan utan att frysa.

ST:s chefredaktör Solveig Voyce fanns på plats för att hjälpa killarna att hitta bland alla påsar och kartonger.

– De hade badtofflor och munkjacka på sig när de kom. Nu fick de gå härifrån med rejäla kläder tack vare våra läsare. Det är helt fantastiskt!, säger Solveig som tillsammans med redaktionspersonalen tagit emot det som skänkts till insamlingen.

Behöver skor

För Fahim Safi som kom till Säffle i somras blir det första vintern i Sverige. Han hittade både jacka och andra kläder som passade bra och han hjälpte även de andra killarna att hitta kläder.

Insamlingen har samlat in mer saker än vi på ST kunnat drömma om. En del av det som efterfrågats har det kommit in mängder av, medan det är svårare att hitta andra saker som passar. Behovet av jackor till insamlingen finns inte längre, till exempel.

– Vinterskor i herrstorlekar 39–42 är det fortsatt behov av. Vi efterlyser också tjockare frottétyger och andra fluffigare tyger som man kan sy morgonrockar av. Flera läsare har varit i kontakt med oss och erbjudit sig sy morgonrockar till Kvinnojouren, så det tar vi tacksamt emot på lördag och söndag, avslutar Solveig.

Nästa insamlingstillfälle är på lördag, mellan klockan 10–14.

Vädret svänger, och natten mellan måndag och tisdag kom kylan. På tisdagsförmiddagen kom därför pojkarna som bor på Gränden, ett hem för ensamkommande flyktingbarn, till gamla apotekslokalen för att prova de kläder och skor som kommit in. De provade jackor, halsdukar, mössor och vantar. Alla killarna kunde gå därifrån med en varsin påse med plagg som kan vara sköna att ha i vinter och som gör att de klarar den första kylan utan att frysa.

ST:s chefredaktör Solveig Voyce fanns på plats för att hjälpa killarna att hitta bland alla påsar och kartonger.

– De hade badtofflor och munkjacka på sig när de kom. Nu fick de gå härifrån med rejäla kläder tack vare våra läsare. Det är helt fantastiskt!, säger Solveig som tillsammans med redaktionspersonalen tagit emot det som skänkts till insamlingen.

Behöver skor

För Fahim Safi som kom till Säffle i somras blir det första vintern i Sverige. Han hittade både jacka och andra kläder som passade bra och han hjälpte även de andra killarna att hitta kläder.

Insamlingen har samlat in mer saker än vi på ST kunnat drömma om. En del av det som efterfrågats har det kommit in mängder av, medan det är svårare att hitta andra saker som passar. Behovet av jackor till insamlingen finns inte längre, till exempel.

– Vinterskor i herrstorlekar 39–42 är det fortsatt behov av. Vi efterlyser också tjockare frottétyger och andra fluffigare tyger som man kan sy morgonrockar av. Flera läsare har varit i kontakt med oss och erbjudit sig sy morgonrockar till Kvinnojouren, så det tar vi tacksamt emot på lördag och söndag, avslutar Solveig.

Nästa insamlingstillfälle är på lördag, mellan klockan 10–14.