2014-12-08 16:29

2015-01-20 23:09

Foto: Claes Österman/ST

Säfflebornas utsträckta händer

SÄFFLE: ST:s insamlingskampanj en succé

– Sträck ut en hand och hjälp en medmänniska i nöd!
Det var budskapet för Säffle-Tidningens insamlingskampanj Räck mig handen din som startade i söndags. Det blev ett överväldigande resultat.

ST bad sina läsare att se efter i garderober och källare om det fanns något de kunde bidra med i insamlingen till förmån för Kvinnojuren Frida, våra ensamkommande flyktingbarn och de utfattiga hemlösa tiggarna. I söndags fick vi svar:

– Vi är förstummade och gripna av den godhet som Säfflebornas visar. Det har strömmat in gåvor som kommer att sprida glädje och värme bland våra medmänniskor, säger chefredaktör Solveig Voyce som är initiativtagare till kampanjen.

Pågår hela veckan

När insamlingen började i söndags kom 100-tals Säfflebor med kassar och kartonger fyllda med vinterjackor, skor, tröjor, vantar, underkläder, mössor och annat. Det kom också gåvor till Kvinnojouren Frida i form av morgonrockar, tofflor och gosedjur.

– Vi fick så mycket respons och så många godhjärtade kommentarer att det inte gick att hålla tårarna borta. Säffleborna har verkligen sträckt ut sina händer och delat med sig, säger Solveig Voyce.

Många hade gått ut butikerna och köpt underkläder, t-shirts och morgonrockar som skänktes och flera skänkte också penninggåvor.

Insamlingen i gamla apoteket fortsätter hela veckan. Tisdag 16-18, onsdag 16-18 är nästa tillfälle att skänka.

ST bad sina läsare att se efter i garderober och källare om det fanns något de kunde bidra med i insamlingen till förmån för Kvinnojuren Frida, våra ensamkommande flyktingbarn och de utfattiga hemlösa tiggarna. I söndags fick vi svar:

– Vi är förstummade och gripna av den godhet som Säfflebornas visar. Det har strömmat in gåvor som kommer att sprida glädje och värme bland våra medmänniskor, säger chefredaktör Solveig Voyce som är initiativtagare till kampanjen.

Pågår hela veckan

När insamlingen började i söndags kom 100-tals Säfflebor med kassar och kartonger fyllda med vinterjackor, skor, tröjor, vantar, underkläder, mössor och annat. Det kom också gåvor till Kvinnojouren Frida i form av morgonrockar, tofflor och gosedjur.

– Vi fick så mycket respons och så många godhjärtade kommentarer att det inte gick att hålla tårarna borta. Säffleborna har verkligen sträckt ut sina händer och delat med sig, säger Solveig Voyce.

Många hade gått ut butikerna och köpt underkläder, t-shirts och morgonrockar som skänktes och flera skänkte också penninggåvor.

Insamlingen i gamla apoteket fortsätter hela veckan. Tisdag 16-18, onsdag 16-18 är nästa tillfälle att skänka.