2014-12-03 06:00

2015-01-06 22:40

Säffleborna nyfikna på de nya företagen

Många Säfflebor lockades till öppet hus i Volvobussars gamla lokaler för att ta del av de nya företagen som flyttat in. Förutom en nyfiken allmänhet var det många av de gamla arbetarna som ville se vad som blivit av deras före detta arbetsplats.

Företagshotellet Karossen slog upp portarna till de nya lokalerna med öppet hus under tisdagen. Allmänheten bjöds in för att visa vad det blivit av lokalerna efter Volvobussars flytt för två år sedan. De nya företagen var på plats och visade upp sig och lokalerna.

– Det känns bra, vi har kommit till ett etappmål. Vi är klara med lagerbyggnaden. I dag ska vi visa anläggningen, säger Karossens vd Gustaf Andersson.

I dagsläget är det mesta av Karossens yta uppfyllt av de företag som nu har flyttat in. För att få tag på företagen som skulle passa in samarbetade de med Volvo.

– Nu är den här etappen klar, det har anpassats för den här verksamheten. Sen får vi se om det förändras. Det finns bra förutsättningar med höglager.

Företaget växer

De företag som nu har blivit hyresgäster är Volvo, Hanza, Cellcomb och ÅF. Det företag som har störst yta är Cellcomb, som har flyttat till Säffle från Karlstad.

– Vi fick en fördelaktig uppgörelse från Volvo, och även stödmöjlighet, säger Mikael Solberg, en av tolv delägare.

Företaget inriktar sig på försäljning av miljövänliga laminatprodukter med stor vikt vid hygien, komfort och säkerhet. De nya lagerlokalerna stod klara för en vecka sedan, och de har nu flyttat in på allvar och arbetar för att utvecklas.

– Vi har beställt en ny maskin som är 25 meter stor. Den kommer i april och kommer vara i full produktion till sommaren. Vi hoppas på att kunna ha fyra såna maskiner till slut.

Nya maskiner innebär även ett behov av mer personal. När de flyttade från Karlstad följde i stort sett alla med företaget, men i takt med att de växer behövs utökning och de letar då bland annat i Säffle.

Jobbade till slutet

Många av Volvobussars gamla medarbetare var på plats under tisdagen för att se vad det blivit av deras gamla arbetsplats. Tre av dem var Jan Augustsson, Lars Ingebro och Hans Carlsson. Jan hade redan hunnit gå i pension när Volvo lades ner och även Lars hade hunnit gå tidigare som sjukpensionär. Hans däremot var kvar till slutet.

– Jag hade tur att det föll sig att jag skulle gå i pension då, men det var värre för mina kollegor.

Förutom en gnutta vemod tycker de det är bra att det är liv i lokalerna igen.

– Vi får hoppas att det går bra för dem, både för folket och för kommunen. Vi har inte råd med något mer spektakel, säger Jan.

Företagshotellet Karossen slog upp portarna till de nya lokalerna med öppet hus under tisdagen. Allmänheten bjöds in för att visa vad det blivit av lokalerna efter Volvobussars flytt för två år sedan. De nya företagen var på plats och visade upp sig och lokalerna.

– Det känns bra, vi har kommit till ett etappmål. Vi är klara med lagerbyggnaden. I dag ska vi visa anläggningen, säger Karossens vd Gustaf Andersson.

I dagsläget är det mesta av Karossens yta uppfyllt av de företag som nu har flyttat in. För att få tag på företagen som skulle passa in samarbetade de med Volvo.

– Nu är den här etappen klar, det har anpassats för den här verksamheten. Sen får vi se om det förändras. Det finns bra förutsättningar med höglager.

Företaget växer

De företag som nu har blivit hyresgäster är Volvo, Hanza, Cellcomb och ÅF. Det företag som har störst yta är Cellcomb, som har flyttat till Säffle från Karlstad.

– Vi fick en fördelaktig uppgörelse från Volvo, och även stödmöjlighet, säger Mikael Solberg, en av tolv delägare.

Företaget inriktar sig på försäljning av miljövänliga laminatprodukter med stor vikt vid hygien, komfort och säkerhet. De nya lagerlokalerna stod klara för en vecka sedan, och de har nu flyttat in på allvar och arbetar för att utvecklas.

– Vi har beställt en ny maskin som är 25 meter stor. Den kommer i april och kommer vara i full produktion till sommaren. Vi hoppas på att kunna ha fyra såna maskiner till slut.

Nya maskiner innebär även ett behov av mer personal. När de flyttade från Karlstad följde i stort sett alla med företaget, men i takt med att de växer behövs utökning och de letar då bland annat i Säffle.

Jobbade till slutet

Många av Volvobussars gamla medarbetare var på plats under tisdagen för att se vad det blivit av deras gamla arbetsplats. Tre av dem var Jan Augustsson, Lars Ingebro och Hans Carlsson. Jan hade redan hunnit gå i pension när Volvo lades ner och även Lars hade hunnit gå tidigare som sjukpensionär. Hans däremot var kvar till slutet.

– Jag hade tur att det föll sig att jag skulle gå i pension då, men det var värre för mina kollegor.

Förutom en gnutta vemod tycker de det är bra att det är liv i lokalerna igen.

– Vi får hoppas att det går bra för dem, både för folket och för kommunen. Vi har inte råd med något mer spektakel, säger Jan.

  • Anna Nordström

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.