2018-06-22 10:50

2018-06-22 10:50

Juicy Realm - Fruktsam action med arg ananas

Action

Juicy Realm
Windows/Switch
Spacecan
Åldersmärkning: 7
Betyg:

Vi badar nästan i roguelites numera. Alltså spel där du har en chans på dig att klara spelet, och när du förlorar börjar du om – i regel med slumpade banor för att det inte ska bli för repetitivt. Ändå är det svårt att tröttna på dem, för så många av dem är helt enkelt förbaskat bra. De dåliga exemplen är det lättare att glömma då de snabbt falnar i bruset.

Juicy Realm hör definitivt till den bra skaran. Det här är ett actionspel av twin stick shooter-snitt, där du rör dig med vänster styrspak och siktar med den högra. Eller med musen om du inte spelar med handkontroll. Det är en beprövad metod som funkar utmärkt för den här sortens enkla och raka actionspel.

Premissen den här gången är att dina fiender består av aggressiva frukter som vill dräpa dig. Jo, det är precis så skönt fånigt som det låter. Tack vare spelets charmiga estetik och design funkar konceptet förvånansvärt väl. Det faktum att jag får stryk av dumheter som en ilsken ananas förtar frustrationen en aning när jag måste börja om.

Juicy Realm påminner mycket om Nuclear Throne, fast med ett makligare tempo och mindre kaos. Det är inte lika intensivt, och inte lika bra – men för den som vill ha mer i samma stil är detta utmärkt. Vapnen är underhållande och bitvis ganska udda – som en pistol som skjuter sedlar – och hela atmosfären är uppsluppen och lättsam. Det har en del smärre brister, som att det ibland är svårt att förstå varför man inte träffar trots att man siktar rätt – men som helhet är detta ett fruktsamt till genren.

 

Joakim Kilman

Vi badar nästan i roguelites numera. Alltså spel där du har en chans på dig att klara spelet, och när du förlorar börjar du om – i regel med slumpade banor för att det inte ska bli för repetitivt. Ändå är det svårt att tröttna på dem, för så många av dem är helt enkelt förbaskat bra. De dåliga exemplen är det lättare att glömma då de snabbt falnar i bruset.

Juicy Realm hör definitivt till den bra skaran. Det här är ett actionspel av twin stick shooter-snitt, där du rör dig med vänster styrspak och siktar med den högra. Eller med musen om du inte spelar med handkontroll. Det är en beprövad metod som funkar utmärkt för den här sortens enkla och raka actionspel.

Premissen den här gången är att dina fiender består av aggressiva frukter som vill dräpa dig. Jo, det är precis så skönt fånigt som det låter. Tack vare spelets charmiga estetik och design funkar konceptet förvånansvärt väl. Det faktum att jag får stryk av dumheter som en ilsken ananas förtar frustrationen en aning när jag måste börja om.

Juicy Realm påminner mycket om Nuclear Throne, fast med ett makligare tempo och mindre kaos. Det är inte lika intensivt, och inte lika bra – men för den som vill ha mer i samma stil är detta utmärkt. Vapnen är underhållande och bitvis ganska udda – som en pistol som skjuter sedlar – och hela atmosfären är uppsluppen och lättsam. Det har en del smärre brister, som att det ibland är svårt att förstå varför man inte träffar trots att man siktar rätt – men som helhet är detta ett fruktsamt till genren.

 

Joakim Kilman

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.