2018-06-07 21:05

2018-06-07 21:06

Super Sportmatchen - Charmiga, somriga sportlekar

SPORT

Super Sportmatchen
Switch/Windows
Kaj Forell Video Game Brand
Åldersmärkning: 3
Betyg:

Jag ägnade löjligt många timmar åt multisportspel under min uppväxt. Främst Epyx gamla klassiker till Commodore 64. Om du inte hört talas om spel som Summer Games, World Games och Californa Games så beror det på att de är gamla och till stor del bortglömda numera. Även genren multisportspel är i princip död numera, då det knappt ens görs OS-spel längre. Inte ens Mario och Sonic orkar med multisportande längre (vilket kanske är lika bra för deras OS-spel var rätt tama).

Svenska charmbomben Super Sportmatchen är därför en lika förvånande och välkommen återkomst för genren. Den grafiska stilen är stilsäker nyretro, och påminner en hel del om gamla Gold Medal Challenge 92 till NES, för den som nu minns den gamla pärlan.

Super Sportmatchen har tio olika grenar att tävla i. Från rättframma som sprintlopp till märkliga som kast med litet husdjur och en underbart kaotisk variant av basket där man stampar varandra i skallen. Som bäst är spelet när ni är fyra stycken som slåss om guldmedaljerna. Att spela mot AI:n är utmanande, för all del, men det här spelet är som gjort för uppspelta kamper vänner emellan. Ett utmärkt, tillbakalutat, somrigt sportspel som förtjänar mer uppmärksamhet än det fått.

Joakim Kilman

Jag ägnade löjligt många timmar åt multisportspel under min uppväxt. Främst Epyx gamla klassiker till Commodore 64. Om du inte hört talas om spel som Summer Games, World Games och Californa Games så beror det på att de är gamla och till stor del bortglömda numera. Även genren multisportspel är i princip död numera, då det knappt ens görs OS-spel längre. Inte ens Mario och Sonic orkar med multisportande längre (vilket kanske är lika bra för deras OS-spel var rätt tama).

Svenska charmbomben Super Sportmatchen är därför en lika förvånande och välkommen återkomst för genren. Den grafiska stilen är stilsäker nyretro, och påminner en hel del om gamla Gold Medal Challenge 92 till NES, för den som nu minns den gamla pärlan.

Super Sportmatchen har tio olika grenar att tävla i. Från rättframma som sprintlopp till märkliga som kast med litet husdjur och en underbart kaotisk variant av basket där man stampar varandra i skallen. Som bäst är spelet när ni är fyra stycken som slåss om guldmedaljerna. Att spela mot AI:n är utmanande, för all del, men det här spelet är som gjort för uppspelta kamper vänner emellan. Ett utmärkt, tillbakalutat, somrigt sportspel som förtjänar mer uppmärksamhet än det fått.

Joakim Kilman

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.