2018-05-31 20:18

2018-05-31 20:18

Dark Souls Remastered - Klassiker i medioker nyskrud

Actionrollspel

Dark Souls RemasteredPS4/Xbox One/Windows/SwitchFrom SoftwareÅldersmärkning: 16
Betyg:

För den som ännu inte spelat original-Dark Souls kan detta vara värt en titt. För oss som redan spelat igenom det känns det dock fattigt med en remaster som på flera vis känns fulare (ljussättningen är särskilt märklig) än originalet. Stabil bilduppdatering på konsol är trevligt, men utöver det finns inga vidare förbättringar att tala om här.

Mest intressant för de flesta torde vara Switch-versionen, som gör spelet bärbart för första gången. Jag har dock spelat PS4-versionen, och det finns inte mycket att säga om den mer än att den duger i krig. Spelet som sådant är alltjämt min favorit i serien, men det beror mycket på hur rätt det träffade när det kom. Det har trots allt åldrats lite vid det här laget, och dess mer orättvisa partier är svårare att tolerera idag.

Det är fortfarande en modern klassiker, men som nyutgåva betraktat är Remastered ganska fattigt, och närmast taffligt i vissa avseenden.

Joakim Kilman

För den som ännu inte spelat original-Dark Souls kan detta vara värt en titt. För oss som redan spelat igenom det känns det dock fattigt med en remaster som på flera vis känns fulare (ljussättningen är särskilt märklig) än originalet. Stabil bilduppdatering på konsol är trevligt, men utöver det finns inga vidare förbättringar att tala om här.

Mest intressant för de flesta torde vara Switch-versionen, som gör spelet bärbart för första gången. Jag har dock spelat PS4-versionen, och det finns inte mycket att säga om den mer än att den duger i krig. Spelet som sådant är alltjämt min favorit i serien, men det beror mycket på hur rätt det träffade när det kom. Det har trots allt åldrats lite vid det här laget, och dess mer orättvisa partier är svårare att tolerera idag.

Det är fortfarande en modern klassiker, men som nyutgåva betraktat är Remastered ganska fattigt, och närmast taffligt i vissa avseenden.

Joakim Kilman

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.