2018-05-10 20:59

2018-05-10 20:59

Donkey Kong Country: Tropical Freeze – Kyliga bananer och dödsföraktande hopp

Plattformsspel

Switch
Retro Studios/Nintendo
Åldersmärkning: 3
Betyg:

Alla som spelat de gamla Donkey Kong Country-spelen på SNES minns två saker: svårighetsgraden och musiken. En av dessa är intakt i Tropical Freeze – ett bitvis snuskigt svårt spel som ändå gör mig mer glad än rasande.

För yngre, och äldre som vill undvika hjärnblödning, finns dock ett nytt spelläge som gör spelet enklare. Det är en bra kompromiss, för jag har svårt att se att så värst många barn kommer ha tålamod med det i längden annars.

Personligen spelar jag det hellre på den ordinarie svårighetsgraden, eftersom jag hatar mig själv och anser att jag förtjänar att straffas. Samt att det är roligare. Vad jag däremot hade kunnat slippa är den aggressivt hurtiga musiken. Jag vet inte riktigt varför Nintendo numera måste ha tivolimusik i alla sina spel, för det tär mer på tålamodet än att dö på samma plattformshopp hundra gånger i rad.

Förutom att jag saknar de (mestadels) mer återhållsamma, atmosfäriska tonerna i de gamla originalspelen, så är Tropical Freeze en trogen, väldesignad och matig uppdatering av det klassiska apkonceptet. Jag går kanske inte totalt bananer över det, men det är utan tvekan en plattformsutmaning värdig att anta.

Joakim Kilman

Alla som spelat de gamla Donkey Kong Country-spelen på SNES minns två saker: svårighetsgraden och musiken. En av dessa är intakt i Tropical Freeze – ett bitvis snuskigt svårt spel som ändå gör mig mer glad än rasande.

För yngre, och äldre som vill undvika hjärnblödning, finns dock ett nytt spelläge som gör spelet enklare. Det är en bra kompromiss, för jag har svårt att se att så värst många barn kommer ha tålamod med det i längden annars.

Personligen spelar jag det hellre på den ordinarie svårighetsgraden, eftersom jag hatar mig själv och anser att jag förtjänar att straffas. Samt att det är roligare. Vad jag däremot hade kunnat slippa är den aggressivt hurtiga musiken. Jag vet inte riktigt varför Nintendo numera måste ha tivolimusik i alla sina spel, för det tär mer på tålamodet än att dö på samma plattformshopp hundra gånger i rad.

Förutom att jag saknar de (mestadels) mer återhållsamma, atmosfäriska tonerna i de gamla originalspelen, så är Tropical Freeze en trogen, väldesignad och matig uppdatering av det klassiska apkonceptet. Jag går kanske inte totalt bananer över det, men det är utan tvekan en plattformsutmaning värdig att anta.

Joakim Kilman

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.