2018-04-20 09:41

2018-04-20 09:41

Football Manager Touch - Bärbara fotbollsnörderier

Sport

Football Manager TouchSwitchSports InteractiveÅldersmärkning:
Betyg:

Football Manager-serien är en av de mest beroendeframkallande spelserierna som någonsin skapats. Det har till och med skrivits en bok på temat, där diverse spelare berättar om hur spelserien tog över deras liv.

Således är en bärbar version av spelet en direkt livsfarlig idé. Vi har redan tidigare kunnat spela Football Manager Touch på Ipad, men nu finns det även på Switch med lite uppdaterat gränssnitt. Och det gör sig, i teorin, perfekt på Nintendos semi-bärbara konsol. Med tanke på att spelet kan ha smått horribla laddtider även på en kraftfull dator så är det föga förvånande att spelet kan vara riktigt trögt på den förhållandevis klena Switchen. Det dras även med buggar, och det drar sig inte för att krascha av och till.

Spelmässigt fungerar det dock ganska bra. Touchfunktionen är lika märklig och obekväm här som på Ipad, men med fördelen att du här kan spela med handkontrollerna istället när touch-gränssnittet blir för frustrerande. Bäst är att kombinera de två, för att slippa några av de sämre bitarna i respektive kontrollmetod.

Football Manager Touch till Switch är inte alls lika bra som originalspelet på pc, förstås. Det är lite för trögt för sitt eget bästa, särskilt med tanke på hur tidskrävande spelet är. Ändå har det den där livsfarliga dragningskraften som gör att man vill spela lite till. Kanske ska jag vara glad att det inte är en perfekt port, då hade jag kanske också blivit ett varnande exempel i en tragikomisk bok.

Joakim Kilman

Football Manager-serien är en av de mest beroendeframkallande spelserierna som någonsin skapats. Det har till och med skrivits en bok på temat, där diverse spelare berättar om hur spelserien tog över deras liv.

Således är en bärbar version av spelet en direkt livsfarlig idé. Vi har redan tidigare kunnat spela Football Manager Touch på Ipad, men nu finns det även på Switch med lite uppdaterat gränssnitt. Och det gör sig, i teorin, perfekt på Nintendos semi-bärbara konsol. Med tanke på att spelet kan ha smått horribla laddtider även på en kraftfull dator så är det föga förvånande att spelet kan vara riktigt trögt på den förhållandevis klena Switchen. Det dras även med buggar, och det drar sig inte för att krascha av och till.

Spelmässigt fungerar det dock ganska bra. Touchfunktionen är lika märklig och obekväm här som på Ipad, men med fördelen att du här kan spela med handkontrollerna istället när touch-gränssnittet blir för frustrerande. Bäst är att kombinera de två, för att slippa några av de sämre bitarna i respektive kontrollmetod.

Football Manager Touch till Switch är inte alls lika bra som originalspelet på pc, förstås. Det är lite för trögt för sitt eget bästa, särskilt med tanke på hur tidskrävande spelet är. Ändå har det den där livsfarliga dragningskraften som gör att man vill spela lite till. Kanske ska jag vara glad att det inte är en perfekt port, då hade jag kanske också blivit ett varnande exempel i en tragikomisk bok.

Joakim Kilman

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.