2018-03-01 17:18

2018-03-02 09:58

Apex Construct - Utforska ett Sverige i ruiner

Virtual reality

Apex Construct
PSVR
Fast Travel Games
Åldersmärkning: 7
Betyg:

Stockholm har blivit vr. Nej, det är inte en bortglömd Orup-sång, det är bara en beskrivning av Apex Construct. I det här vr-spelet utforskar du ett trasigt, oigenkännligt Stockholm och skjuter robotar med pilbåge. Svensk post-apokalyptisk vr, helt enkelt.

Apex Construct är ett ovanligt ambitiöst spel. På tok för ofta är vr-spel antingen tråkiga, semi-interaktiva filmer eller repetitiva skjutgallerier. Känslan av att faktiskt utforska en annan värld infinner sig sällan. På den punkten levererar Apex Construct – då du är fri att utforska de förrädiskt färggranna miljöerna i din egen takt. Det finns loggar att läsa, hemligheter att upptäcka och föremål att hitta. Ett riktigt äventyr.

Enda problemet är att kontrollerna inte alls vill att du ska röra dig smärtfritt och enkelt. PSVR och dess system med kamera och Move-kontroller är inte särskilt pålitligt för mer precisa rörelser. Du har en move-kontroll i varje hand, vilket representerar dina händer inuti spelet. Att få de här händerna att göra som du vill är inte alltid så lätt. Att skriva på virtuella tangentbord är löjligt pilligt, och att försöka vända sig åt rätt håll när det vankas strid kan vara en frustrerande uppgift.

Själva pilbågen fungerar fint, dock. Du har bågen i ena handen och pilen i den andra, lägger an, siktar och skjuter. Det är ganska kul. Det är synd att ett så ambitiöst spel ska hämmas av tekniska brister, för det är ett äventyr värt att uppleva. Om du har gott om tålamod och vill se Stockholm i ruiner är det, trots uppenbara brister, ett av de mer intressanta PSVR-spelen på ett bra tag.

Joakim Kilman

Stockholm har blivit vr. Nej, det är inte en bortglömd Orup-sång, det är bara en beskrivning av Apex Construct. I det här vr-spelet utforskar du ett trasigt, oigenkännligt Stockholm och skjuter robotar med pilbåge. Svensk post-apokalyptisk vr, helt enkelt.

Apex Construct är ett ovanligt ambitiöst spel. På tok för ofta är vr-spel antingen tråkiga, semi-interaktiva filmer eller repetitiva skjutgallerier. Känslan av att faktiskt utforska en annan värld infinner sig sällan. På den punkten levererar Apex Construct – då du är fri att utforska de förrädiskt färggranna miljöerna i din egen takt. Det finns loggar att läsa, hemligheter att upptäcka och föremål att hitta. Ett riktigt äventyr.

Enda problemet är att kontrollerna inte alls vill att du ska röra dig smärtfritt och enkelt. PSVR och dess system med kamera och Move-kontroller är inte särskilt pålitligt för mer precisa rörelser. Du har en move-kontroll i varje hand, vilket representerar dina händer inuti spelet. Att få de här händerna att göra som du vill är inte alltid så lätt. Att skriva på virtuella tangentbord är löjligt pilligt, och att försöka vända sig åt rätt håll när det vankas strid kan vara en frustrerande uppgift.

Själva pilbågen fungerar fint, dock. Du har bågen i ena handen och pilen i den andra, lägger an, siktar och skjuter. Det är ganska kul. Det är synd att ett så ambitiöst spel ska hämmas av tekniska brister, för det är ett äventyr värt att uppleva. Om du har gott om tålamod och vill se Stockholm i ruiner är det, trots uppenbara brister, ett av de mer intressanta PSVR-spelen på ett bra tag.

Joakim Kilman

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.