2018-02-28 15:01

2018-02-28 15:01

Secret of Mana - Det var bättre förr?

Actionrollspel

Secret of Mana
PS Vita/PS4/Windows
Square Enix
Åldersmärkning: 7
Betyg:

Jag råkar höra till de som tycker att gamla SNES-spelet Secret of Mana är en smula överskattat. Men bara en smula. Ett trevligt spel är det ju, inte minst på grund av sin fantastiskt läckra pixelgrafik. En remake hade dock kunnat bättre på de spelmässiga element som inte är helt lyckade i originalspelet. Tyvärr blir det tvärtom.

Nyversionen av Secret of Mana gör ingenting bättre än originalet, och flertalet bitar är klart sämre. Grafiken är ful 3D, och de nya röstskådisarna förtar mer än de bidrar. Även musiken känns mer irriterande än mysig, och på PS Vita har spelet dessutom problem med bilduppdateringen.

I striderna kan du nu attackera i 360 grader, vilket borde göra allt smidigare. Men istället blir spelet bara mer frustrerande, då systemet i grunden är för stelt. Det blir mest svårare att pricka rätt. Det enda den här nyversionen lyckas med är att få mig att tycka om originalet så mycket mer. Det hade förtjänat en bättre nyversion än detta.

Joakim Kilman

Jag råkar höra till de som tycker att gamla SNES-spelet Secret of Mana är en smula överskattat. Men bara en smula. Ett trevligt spel är det ju, inte minst på grund av sin fantastiskt läckra pixelgrafik. En remake hade dock kunnat bättre på de spelmässiga element som inte är helt lyckade i originalspelet. Tyvärr blir det tvärtom.

Nyversionen av Secret of Mana gör ingenting bättre än originalet, och flertalet bitar är klart sämre. Grafiken är ful 3D, och de nya röstskådisarna förtar mer än de bidrar. Även musiken känns mer irriterande än mysig, och på PS Vita har spelet dessutom problem med bilduppdateringen.

I striderna kan du nu attackera i 360 grader, vilket borde göra allt smidigare. Men istället blir spelet bara mer frustrerande, då systemet i grunden är för stelt. Det blir mest svårare att pricka rätt. Det enda den här nyversionen lyckas med är att få mig att tycka om originalet så mycket mer. Det hade förtjänat en bättre nyversion än detta.

Joakim Kilman

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.