2017-10-13 06:00

2017-10-13 06:00

Stranger Things: The Game - Dubbelretro i ovanligt sympatiskt licensspel

Pusseläventyr

Stranger Things: The GameBonus XP
Iphone/Android
Åldersmärkning: 12
Betyg:

Jag var väldigt förtjust i Netflix-serien Stranger Things. Den skötte sin mix av nostalgiska influenser, stilsäker skräck och äventyr galant. Trots så tydliga lån från klassiska 80-talsfilmer lyckades den undvika att kännas gjord och förutsägbar.

Nu när den andra säsongen närmar sig dyker det också upp ett litet spel baserat på serien. Sådana brukar vara eländig dynga, gjorda snabbt för att blåsa fans på sina surt förvärvade slantar. Särskilt om det är mobilspel, som Stranger Things: The Game. Glädjande nog är detta faktiskt inte dåligt alls, tvärtom.

I enlighet med förlagan är Stranger Things: The Game en retrocharmig spelupplevelse där du äventyrar och pusslar i den lilla staden Hawkins. Passande nog är det ett licensspel av den gamla skolan, där spelet bara vagt följer storyn i förlagan. I tv-serien är det ingen som slår ugglor på truten (eller näbben), till exempel.

Allt eftersom du undersöker mysterierna i staden låser du upp fler och fler karaktärer från serien, alla med sina specialförmågor. En kan skjuta slangbella och aktivera knappar på avstånd, medan en annan kan förstöra väggar och andra hinder, till exempel.

Eftersom det är ett mobilspel är kontrollerna lite jobbiga emellanåt, då du pekar på skärmen vart du ska gå, eller vilka fiender du vill anfalla. Det är inte så precist alla gånger, men för det mesta är det inget enormt problem. En mysig liten bagatell är det hur som helst, som överraskande nog dessutom saknar giriga mikrotransaktioner.

Joakim Kilman

Jag var väldigt förtjust i Netflix-serien Stranger Things. Den skötte sin mix av nostalgiska influenser, stilsäker skräck och äventyr galant. Trots så tydliga lån från klassiska 80-talsfilmer lyckades den undvika att kännas gjord och förutsägbar.

Nu när den andra säsongen närmar sig dyker det också upp ett litet spel baserat på serien. Sådana brukar vara eländig dynga, gjorda snabbt för att blåsa fans på sina surt förvärvade slantar. Särskilt om det är mobilspel, som Stranger Things: The Game. Glädjande nog är detta faktiskt inte dåligt alls, tvärtom.

I enlighet med förlagan är Stranger Things: The Game en retrocharmig spelupplevelse där du äventyrar och pusslar i den lilla staden Hawkins. Passande nog är det ett licensspel av den gamla skolan, där spelet bara vagt följer storyn i förlagan. I tv-serien är det ingen som slår ugglor på truten (eller näbben), till exempel.

Allt eftersom du undersöker mysterierna i staden låser du upp fler och fler karaktärer från serien, alla med sina specialförmågor. En kan skjuta slangbella och aktivera knappar på avstånd, medan en annan kan förstöra väggar och andra hinder, till exempel.

Eftersom det är ett mobilspel är kontrollerna lite jobbiga emellanåt, då du pekar på skärmen vart du ska gå, eller vilka fiender du vill anfalla. Det är inte så precist alla gånger, men för det mesta är det inget enormt problem. En mysig liten bagatell är det hur som helst, som överraskande nog dessutom saknar giriga mikrotransaktioner.

Joakim Kilman