2017-10-13 06:00

2017-10-13 06:00

Golf Story - Söta äventyr på golfbanan

Sportäventyr

Golf StorySidebar Games
Nintendo Switch
Åldersmärkning: 7
Betyg:

Tillsammans med fotboll och ishockey har golf alltid varit en populär tv-spelssport. Egentligen borde golf vara extremt trist i spelform, men påfallande ofta har det varit riktigt kul. Genom åren har vi fått otaliga golf-spel, från tidiga försök som Leaderboard, färgstarka Mario Golf-spel och den mer realistiska Tiger Woods-serien.

Golf Story sällar sig till den färggranna, lättsamma varianten av golfspel. Faktum är att själva golfandet är väldigt avskalat och simpelt. Istället ligger fokus på att berätta en humoristisk liten historia i en charmerande värld full med märkliga invånare. Allting kretsar kring golf, förstås, då du spelar en person som drömmer om att en dag bli proffs.

För att nå dina golfdrömmar räcker det inte bara med att spela bra, du måste också lösa konflikter, rädda sköldpaddor, se upp för ilskna fåglar och utföra diverse små sidouppdrag. Mario Golf till gamla Gameboy Color är den främsta inspirationskällan för Golf Story, med sin mix av sport och rollspel. Det påminner mig också en del om Sid Meier’s Sim Golf i presentationen, även om det spelet handlade om att bygga golfbanor snarare än söta små äventyr.

Nog är det ett trivsamt och kul litet spel, men också lite väl repetitivt. De många olika utmaningarna och golfturneringarna känns ofta lite väl likartade, trots flertalet miljöbyten. Golf Story är en väldigt trevlig bagatell, helt enkelt, särskilt så länge du inte förväntar dig en intrikat golfupplevelse, eller ett djuplodande rollspel.

Joakim Kilman

Tillsammans med fotboll och ishockey har golf alltid varit en populär tv-spelssport. Egentligen borde golf vara extremt trist i spelform, men påfallande ofta har det varit riktigt kul. Genom åren har vi fått otaliga golf-spel, från tidiga försök som Leaderboard, färgstarka Mario Golf-spel och den mer realistiska Tiger Woods-serien.

Golf Story sällar sig till den färggranna, lättsamma varianten av golfspel. Faktum är att själva golfandet är väldigt avskalat och simpelt. Istället ligger fokus på att berätta en humoristisk liten historia i en charmerande värld full med märkliga invånare. Allting kretsar kring golf, förstås, då du spelar en person som drömmer om att en dag bli proffs.

För att nå dina golfdrömmar räcker det inte bara med att spela bra, du måste också lösa konflikter, rädda sköldpaddor, se upp för ilskna fåglar och utföra diverse små sidouppdrag. Mario Golf till gamla Gameboy Color är den främsta inspirationskällan för Golf Story, med sin mix av sport och rollspel. Det påminner mig också en del om Sid Meier’s Sim Golf i presentationen, även om det spelet handlade om att bygga golfbanor snarare än söta små äventyr.

Nog är det ett trivsamt och kul litet spel, men också lite väl repetitivt. De många olika utmaningarna och golfturneringarna känns ofta lite väl likartade, trots flertalet miljöbyten. Golf Story är en väldigt trevlig bagatell, helt enkelt, särskilt så länge du inte förväntar dig en intrikat golfupplevelse, eller ett djuplodande rollspel.

Joakim Kilman