2017-09-29 06:00

2017-09-29 06:00

The Journey Down: Chapter 3 - Hejdlös final på charmigt svenskt äventyr

Äventyr

The Journey Down: Chapter 3WindowsSkygoblinÅldersmärkning: Ej klassificerat
Betyg:

Det har varit en lång resa. Första kapitlet i den här extremt älskvärda sagan dök upp 2010, men då hade det redan varit under utveckling ett bra tag. Trots titeln är detta ingen resa nedåt, utan snarare ett upplyftande, extremt optimistiskt äventyr.

Mycket är huvudpersonen Bwanas förtjänst. Han och hans bundsförvanter Kito och Lina är stört omöjliga att inte älska. Överdriven optimism kan så lätt bli enerverande, men svenska utvecklarna Skygoblin har smart nog låtit karaktärerna vara väldigt tillbakalutade och roliga – aldrig hysteriska. Resultatet är en smittande positivitet som inte går att värja sig mot. För Bwana finns det alltid humor i varje motgång.

Musiken och estetiken är en egensinnig blandning av afrikanska influenser, film noir och futuristisk science fiction. The Journey Down erbjuder helt enkelt en intressant och tilltalande värld att äventyra i. Detta avslutande kapitel är över lite för fort – jag vill spendera mer tid med karaktärerna, trots allt – men det är också en passande hejdlös final som sätter punkt för en lång, fantastisk resa.

Joakim Kilman

Det har varit en lång resa. Första kapitlet i den här extremt älskvärda sagan dök upp 2010, men då hade det redan varit under utveckling ett bra tag. Trots titeln är detta ingen resa nedåt, utan snarare ett upplyftande, extremt optimistiskt äventyr.

Mycket är huvudpersonen Bwanas förtjänst. Han och hans bundsförvanter Kito och Lina är stört omöjliga att inte älska. Överdriven optimism kan så lätt bli enerverande, men svenska utvecklarna Skygoblin har smart nog låtit karaktärerna vara väldigt tillbakalutade och roliga – aldrig hysteriska. Resultatet är en smittande positivitet som inte går att värja sig mot. För Bwana finns det alltid humor i varje motgång.

Musiken och estetiken är en egensinnig blandning av afrikanska influenser, film noir och futuristisk science fiction. The Journey Down erbjuder helt enkelt en intressant och tilltalande värld att äventyra i. Detta avslutande kapitel är över lite för fort – jag vill spendera mer tid med karaktärerna, trots allt – men det är också en passande hejdlös final som sätter punkt för en lång, fantastisk resa.

Joakim Kilman