2017-09-22 06:00

2017-09-22 06:00

Metroid: Samus Returns - En pånyttfödd klassiker

Action

Metroid: Samus Returns
3DS Nintendo
Åldersmärkning: 7
Betyg:

Det fanskapade spelet Another Metroid 2 Remake hamnade lite olyckligt till. Så fort det var färdigt för fansen att ladda ner var utvecklarna tvungna att ta bort det, då Nintendos advokater kom rusande. Så här i efterhand förstår vi varför – Nintendo höll själva på med sin egen remake av det förbisedda gamla Gameboy-äventyret.

Metroid: Samus Returns är dock inte onödigt troget originalet, som tur är. Framför allt är Samus, hjältinnan i Metroid-serien, rörligare och smidigare att kontrollera. Det mesta i spelet känns extremt genomarbetat och genomtänkt, och det är väldigt välkommet med ett nytt Metroid-spel av den gamla skolan.

Jag har däremot svårt för estetiken. Grafiken är bättre i rörelse än på bild, men miljöerna är rätt bleka. Även musiken saknar den där täta atmosfären från seriens bästa spel. Spelmässigt är det dock så pass bra att jag kan ha överseende med den bristen. Utseendet är inte allt, det är insidan som räknas.

Joakim Kilman

Det fanskapade spelet Another Metroid 2 Remake hamnade lite olyckligt till. Så fort det var färdigt för fansen att ladda ner var utvecklarna tvungna att ta bort det, då Nintendos advokater kom rusande. Så här i efterhand förstår vi varför – Nintendo höll själva på med sin egen remake av det förbisedda gamla Gameboy-äventyret.

Metroid: Samus Returns är dock inte onödigt troget originalet, som tur är. Framför allt är Samus, hjältinnan i Metroid-serien, rörligare och smidigare att kontrollera. Det mesta i spelet känns extremt genomarbetat och genomtänkt, och det är väldigt välkommet med ett nytt Metroid-spel av den gamla skolan.

Jag har däremot svårt för estetiken. Grafiken är bättre i rörelse än på bild, men miljöerna är rätt bleka. Även musiken saknar den där täta atmosfären från seriens bästa spel. Spelmässigt är det dock så pass bra att jag kan ha överseende med den bristen. Utseendet är inte allt, det är insidan som räknas.

Joakim Kilman