2017-09-22 06:00

2017-09-22 06:00

Divinity: Original Sin 2 - Frihet och upptäckarlusta

Rollspel

Divinity: Original Sin 2
Windows
Larian Studios
Åldersmärkning: 16
Betyg:

Första Divinity: Original Sin var ett bra spel, i alla fall rent spelmekaniskt. Karaktärerna och berättelsen var inte lika spännande, men det fanns tillräckligt många bra idéer för att hålla intresset vid liv ändå. Särskilt stridernas fokus på samverkande effekter och system och det fria karaktärssystemet var riktigt lyckade.

I Original Sin 2 har Larian Studios tagit den där solida grunden och byggt ett ännu bättre spel runt det. Världen, karaktärerna, dialogerna och manus i största allmänhet är betydligt mer engagerande den här gången. En del av det beror på det smarta origin-systemet, där du kan välja att spela med karaktärer som har förbestämda bakgrunder och mål i livet. Detta ger en intressant dimension till rollspelandet, då omvärlden reagerar olika på dig beroende på vem du är och var du kommer ifrån. Du kan naturligtvis skapa en helt egen karaktär från grunden. Original Sin 2 är ett stort, öppet och fritt spel.

Apropå rollspelande så kan du också spela tillsammans med vänner, där var och en spelar sin egen karaktär. Det går till och med att skapa sina egna äventyr, ungefär som i ett klassiskt papper- och penna-rollspel.

Det enda stora smolket i glädjebägaren är buggarna som poppar upp som svampar i trollskogen. Men i slutänden skymmer de inte spelets briljans. Oavsett om du spelar ensam eller med vänner så är Original Sin 2 ett fantastiskt bra spel.

Joakim Kilman

Första Divinity: Original Sin var ett bra spel, i alla fall rent spelmekaniskt. Karaktärerna och berättelsen var inte lika spännande, men det fanns tillräckligt många bra idéer för att hålla intresset vid liv ändå. Särskilt stridernas fokus på samverkande effekter och system och det fria karaktärssystemet var riktigt lyckade.

I Original Sin 2 har Larian Studios tagit den där solida grunden och byggt ett ännu bättre spel runt det. Världen, karaktärerna, dialogerna och manus i största allmänhet är betydligt mer engagerande den här gången. En del av det beror på det smarta origin-systemet, där du kan välja att spela med karaktärer som har förbestämda bakgrunder och mål i livet. Detta ger en intressant dimension till rollspelandet, då omvärlden reagerar olika på dig beroende på vem du är och var du kommer ifrån. Du kan naturligtvis skapa en helt egen karaktär från grunden. Original Sin 2 är ett stort, öppet och fritt spel.

Apropå rollspelande så kan du också spela tillsammans med vänner, där var och en spelar sin egen karaktär. Det går till och med att skapa sina egna äventyr, ungefär som i ett klassiskt papper- och penna-rollspel.

Det enda stora smolket i glädjebägaren är buggarna som poppar upp som svampar i trollskogen. Men i slutänden skymmer de inte spelets briljans. Oavsett om du spelar ensam eller med vänner så är Original Sin 2 ett fantastiskt bra spel.

Joakim Kilman