2017-09-15 06:00

2017-09-15 06:00

Monster Hunter Stories – Samla söta monster

Rollspel

Monster Hunter Stories
Nintendo 3DS
Capcom
Åldersmärkning: 7
Betyg:

Monster Hunter är en ofattbart stor spelserie i Japan. Här i väst har den ett betydligt mindre, om än växande, följe. Det är en ganska märklig serie på så vis att den i princip bara handlar om att jaga monster om och om igen. Varje spel har några nya bestar att jaga, förstås, men mycket känns igen också.

Monster Hunter Stories är dock en spinoff på huvudserien. Istället för ett utmanande actionspel får vi här ett gulligt rollspel fullt med gulliga karaktärer som gör gulliga saker. Förvisso slår man också ihjäl monster och djur åt alla håll och kanter för att göra kläder och vapen av deras hudar och benknotor, men allt är presenterat på ett så sockersött vis att det aldrig känns speciellt blodtörstigt.

Huvudmålet med spelet är dessutom att samla ägg för att få nya riddjur som du kan träna och sedan använda i ditt äventyrande. Söta monster i ägg, som du använder för att slåss mot fler monster, alltså. Det är i princip ett Pokémon med Monster Hunter-skal.

Tyvärr dras spelet med extremt långtråkiga strider som saknar vettigt strategiskt tänk och snabbt blir något du mest tragglar dig igenom för att komma åt nästa ägg. För den som kan tolerera striderna finns absolut ett charmigt litet äventyr här, som är värt att testa för den som har Pokémon-abstinens.

Joakim Kilman

Monster Hunter är en ofattbart stor spelserie i Japan. Här i väst har den ett betydligt mindre, om än växande, följe. Det är en ganska märklig serie på så vis att den i princip bara handlar om att jaga monster om och om igen. Varje spel har några nya bestar att jaga, förstås, men mycket känns igen också.

Monster Hunter Stories är dock en spinoff på huvudserien. Istället för ett utmanande actionspel får vi här ett gulligt rollspel fullt med gulliga karaktärer som gör gulliga saker. Förvisso slår man också ihjäl monster och djur åt alla håll och kanter för att göra kläder och vapen av deras hudar och benknotor, men allt är presenterat på ett så sockersött vis att det aldrig känns speciellt blodtörstigt.

Huvudmålet med spelet är dessutom att samla ägg för att få nya riddjur som du kan träna och sedan använda i ditt äventyrande. Söta monster i ägg, som du använder för att slåss mot fler monster, alltså. Det är i princip ett Pokémon med Monster Hunter-skal.

Tyvärr dras spelet med extremt långtråkiga strider som saknar vettigt strategiskt tänk och snabbt blir något du mest tragglar dig igenom för att komma åt nästa ägg. För den som kan tolerera striderna finns absolut ett charmigt litet äventyr här, som är värt att testa för den som har Pokémon-abstinens.

Joakim Kilman