2017-09-15 06:00

2017-09-15 06:00

Destiny 2 – Storslagna actionäventyr online

Action

Destiny 2
PS4/Xbox One/Windows
Bungie
Åldersmärkning: 16
Betyg:

På de flesta vis är Destiny 2 bara mer av samma som i det första spelet. Fast bättre. Förmodligen beror det på att Bungie gjort rätt från början den här gången, där originalet haltade sig ut på marknaden vid release. Faktum är att jag spelade väldigt lite av första Destiny, då det tråkade ut mig å det grövsta. När uppdateringar och expansioner väl byggt ut spelet hade jag redan tröttnat.

Men med Destiny 2 förstår jag mer varför det är en så oerhört populär shooter. Lite förenklat kan man kalla Destiny för actionspelens motsvarighet till World of Warcraft. Miljontals spelare springer runt och samlar utrustning och gör uppdrag i en relativt öppen värld. Du kan spela onlinematcher mot andra spelare, eller hjälpas åt att klara svårare uppdrag. Det är det senare, samarbetsfokuset, som är styrkan i Destiny 2. Förutom då att det är en extremt solid shooter.

Vad Destiny 2 också har, som första spelet inte alls hade, är en underhållande enspelarkampanj. Inte bra nog att motivera att skaffa om du är totalt ointresserad av onlinebiten, men den ger en välbehövlig och färgstark inramning. Det är ingen fantastisk historia, direkt, men kampanjen gör ett utmärkt jobb med att presentera Destiny 2 som ett äventyr.

Jag är däremot inte ett fan av hur spelet hanterar sina så kallade mikrotransaktioner, men det är ett problem i allt fler spel. Har man betalat mer än 500 kronor känns det lite väl saftigt att behöva betala ännu mer för att få ynnesten att ändra färger och mönster på ens spelkaraktär.

Personligen har jag lite svårt att motivera för mig själv att lägga hundratals timmar på att spela om samma banor om och om igen i jakt på bättre utrustning, men för den som älskar sådant lär Destiny 2 hålla oförskämt länge. Ett roligt och extremt polerat actionspel är det alldeles oavsett.

Joakim Kilman

På de flesta vis är Destiny 2 bara mer av samma som i det första spelet. Fast bättre. Förmodligen beror det på att Bungie gjort rätt från början den här gången, där originalet haltade sig ut på marknaden vid release. Faktum är att jag spelade väldigt lite av första Destiny, då det tråkade ut mig å det grövsta. När uppdateringar och expansioner väl byggt ut spelet hade jag redan tröttnat.

Men med Destiny 2 förstår jag mer varför det är en så oerhört populär shooter. Lite förenklat kan man kalla Destiny för actionspelens motsvarighet till World of Warcraft. Miljontals spelare springer runt och samlar utrustning och gör uppdrag i en relativt öppen värld. Du kan spela onlinematcher mot andra spelare, eller hjälpas åt att klara svårare uppdrag. Det är det senare, samarbetsfokuset, som är styrkan i Destiny 2. Förutom då att det är en extremt solid shooter.

Vad Destiny 2 också har, som första spelet inte alls hade, är en underhållande enspelarkampanj. Inte bra nog att motivera att skaffa om du är totalt ointresserad av onlinebiten, men den ger en välbehövlig och färgstark inramning. Det är ingen fantastisk historia, direkt, men kampanjen gör ett utmärkt jobb med att presentera Destiny 2 som ett äventyr.

Jag är däremot inte ett fan av hur spelet hanterar sina så kallade mikrotransaktioner, men det är ett problem i allt fler spel. Har man betalat mer än 500 kronor känns det lite väl saftigt att behöva betala ännu mer för att få ynnesten att ändra färger och mönster på ens spelkaraktär.

Personligen har jag lite svårt att motivera för mig själv att lägga hundratals timmar på att spela om samma banor om och om igen i jakt på bättre utrustning, men för den som älskar sådant lär Destiny 2 hålla oförskämt länge. Ett roligt och extremt polerat actionspel är det alldeles oavsett.

Joakim Kilman